Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşacık Poğaça Tarifi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
3 tatlı kaşığı şeker
2 paket kuru maya
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
6-7 bardak un

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ilık su ve sütü yoğurma kabına alalım. İçine 3 tatlı kaşığı şekeri ve mayayı ek edelim 5 dk. Bekleyelim kabarsın.
Kabardıktan sonra içine 1 su bardağı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 yumurtanın beyazını koyup, karıştıralım.
Karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayalım. 1 bardak koyup, yoğuralım.
Sonra bu formda devam edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
İyice yoğurduğumuz hamuru 45 dk mayalanmaya bırakalım.
Mayası gelen kabaran hamurumuzu yuvarlayıp hal verelim ve tepsi mayası içinde 10 dk bekleyelim.
Üzerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim. Dilerseniz yumurta sarılarının içine az bir yağ ve az da şeker ilave edebilirsiniz bu türlü çok daha hoş olacaktır.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst