Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşacık Poğaça Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
3 adet yumurta akı sarılar üzerine
1.5 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket ınstant maya yahut yaş maya
6.5 su bardağı un (Yumuşak ele yapışmayan hamur olacak un farklılık gösterebilir dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim)
İç harcı için ;
Yarım demet ince doğranmış maydanoz
Beyaz peynir
Ezine paynir
Pul biber

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir kaba ılık süt ve suyu koyup mayayı ekleyip güzelce karıştırıyoruz un hariç öteki gereçleri de ekleyip, düzgünce birdaha karıştırıyoruz.
Unu azar azar ekleyip pürüzsüz ele yapışmayan özlü bir hamur yoğuruyoruz üzerine kapatıp ılık ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurun havasını alıp küçük küçük koparıp, avuç içi kadar açıp kenarlardan bıçak ile kesip, ortasına iç harcımızdan koyup kestiğimiz kenar kısımları yana yanlışsız getirip ortası boş kalacak formda birleştiriyoruz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı biçimde dizip, yumurta sarısı sürün.
Önce 200 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirip, fırın derecesini 180 düşürüp altı ve üstü kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun
Not: Bu ölçülerle iki fırın tepsisi poğaçalar çıkıyor. ️Peynir cinsini karışık kullandım sizler istediğinizi kullanabilirsiniz

Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst