Yumuşacık Poğaça (Favoriniz Olacak)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardagı ılık su
1 paket yaş maya
Yarım su bardagı sivı yağ
2 yemek kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
8 su bardağı un
Ortalarına sürmek için:
3 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
2 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Yumuşacık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Derin kabımıza mayayı, şekeri, ılık suyu ve sütü dökelim karıştıralım biraz beklesin maya köpüklensin sonra sıvı yağı yumurta akını, tuzunu ekleyelim karıştıralım unu eleyerek ekleyelim ele yapışan hamur elde edelim.
Üstünü pak bezle sarıp 1 saat kadar mayalansın sonra cevizden biraz büyük kesim alalım tereyağıyla açalım yuvarlak top üzere yapalım tepsiye dizelim isterseniz içine peynir, kıyma, patates vb. koyabilirsiniz ben sade yaptım.
Sonra bütün hamuru bu türlü yapalım tepside 20 dakika bekletelim ne kadar çok beklerse o kadar hoş olur sonra üzerine yumurta sarısı pekmez ve sıvı yağ karışımını sürelim çörek otu serpiştirelim.
180 derecede evvelden işittiğimiz fırına sürelim altı üstü kızarana kadar pişirelim piştiğinde fırından çıkartalım.
Birinci sıcaklığı çıktığında üzerine pak sofra beziyle kapatalım servise hazır afiyet olsun denediğinizde favoriniz olacak bir tanım tavsiye ederim Detaylı fotoğraf paylaştım oradanda bakabilirsiniz.
Yumuşacık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Benzer Konular

Geri
Üst