Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşacık Patatesli Ekmek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Patatesli Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
7,5 su bardağı un
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
3 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 büyük haşlanmış patates
Üzerine sürmek için;
Yumurta susam

Yumuşacık Patatesli Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel 2 büyük patatesi yeterlice yumuşayana dek haşlayıp kabuğunu soyup kenara alıyoruz derin bir karıştırma kabına ılık sütle mayayı düzgünce karıştırıyoruz.
Üzerine sıvı yağını, tuzunu şekerini ilave edip, karıştırıyoruz en son unu yavaş yavaş ek ediyoruz. Üzerine haşladığımız patatesleri unlar birlikte elimizle olağan yumuşaklıkta bir hamur yoğuruyoruz.
Kapağını kapatıp etrafını sofra beziyle kapatıp yaklaşık 1 buçuk saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.
Daha sonra tezgahı hafif unlayıp hamurun tamamını döküyoruz elimizle beş dakika daha yoğuruyoruz, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamuru yayıyoruz.
Üzerine 1 adet yumurta sürüyoruz, dilerseniz çokça susam serpebilirsiniz.
Yaklaşık 1 saat kadar 200 dereceli fırında pişirmeye bırakıyoruz sıcak havası çıktıktan sonra üçgen biçiminde kesiyoruz afiyet olsun.
Yumuşacık Patatesli Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst