Yumuşacık Pastane Açması

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Pastane Açması Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı 200ml olarak alalım
5 su bardağı un
1 paket instant maya
2 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı yağ
1 dolu yemek kaşığı şeker
1 silme yemek kaşığı tuz
İç malzeme:
Salam
Kaşar peynir
Krem peynir
(isteğe göre, siz nasıl istiyorsanız iç malzemeleri değiştirebilirsiniz)
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam
Çörek otu

Yumuşacık Pastane Açması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Geniş bir kabın içine 5 su bardağı unumuzu koyalım ve üzerine bir paket instant mayayı döküp bir çatal yardımıyla homojen hâl alana kadar karıştıralım.
Karışımın ortasında bir boşluk açıp süt, su ve yağı katalım.
Tuz ve şekeri de ekleyip yine çatal yardımıyla yavaş yavaş karıştıralım. Daha sonra işin içine elimiz giriyor.
Elimizin yardımıyla aşağıdan yukarıya doğru havasının çıkmasına neden olmayacak şekilde yoğurup homojen bir hamur elde edelim.
Hafif ele yapışan bir hamur olmalı. (eğer çok fazla yapışıyorsa hafif un serperek azaltabiliriz. ).
Hazırladığımız hamurun üzerini streçle sarıp bir bez ile örtelim.
Yaklaşık 1, 1 buçuk saat kalması yeterli. (ama ben biraz daha fazla bekletiyorum 3 saat kadar. ).
Dinlendirdiğimiz hamuru un serptiğimiz bir tezgahın üzerine alalım ve 12 veya 13 eşit parçaya bölelim. (ben 13 parçaya böldüm. Eğer tartıp yapıyorsanız yaklaşık 100gr geliyor. ).
13 parçaya böldüğümüz hamurlara bundan sonra un değil yağ ile işlem yapıyoruz. Aşağıda resimlerde de gösterdiğim gibi tereyağ ya da margarin gibi ( ben tereyağ tercih ettim) katı yağ kullarak hamuru açabildiğimiz kadar açalım.
Daha sonra yine resimlerde gösterdiğim gibi alt ve üst kısımlardan içe doğru katlayıp açmamızın neyli olmasını istiyorsak (ister kaşar peynir, salam, sosis, zeytin vs. ) malzemeleri koyup rulo şeklinde saralım.
Bütün parçalara bunları uyguladıktan sonra tepsiye dizelim ve üzerine yumurta akı sürüp susam ve çörek otuyla süsleyelim.
Süslemesini bitirdiğimiz açmalarımızı yarım saat oda sıcaklığında üzerine streç ötrüp (sıkı olmasın) tepsi mayası yapalım. Yani tepeside açmalarımızı dinlendirelim .
Tepsi mayası hazırlanmış açmalarımız artık fırın için hazır derecesini 160-180 derece olarak ayarlayabilirsiniz. (benim fırınım 170 derecede tam istediğim şekilde pişiriyor. ).
Üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz açmalarımız artık hazır ama bir beş dakika ilk sıcağının çıkmasını bekleyelim. Herkese afiyet olsun .
Yumuşacık Pastane Açması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst