SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 yumurta (sarıları üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
5,5-6 su bardağı un
İç harcı;
Beyaz peynir yada meskendeki rastgele bir peynirle yapabilirsiniz yada, dilerseniz sade yahut rastgele bir gereçle içini doldurabilirsiniz büsbütün sizin zevkinize bağlı.
Üzeri için;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ yada 2 yemek kaşığı süt
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur yoğurcağımız kaba sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını koyalım üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Bardak ölçüsü 200 ml’lik klasik su bardaklarından.
Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım tuzu bu esnada ekledikten sonra yoğurmaya devam edelim.
Hamur katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya devam edelim. Yumuşak hafif ele yapışan bir kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Dilerseniz geceden yoğurup buzdolabında dinlendirebilirsiniz bu formda yaparsanız sabah çıkartıp oda ısısına getirmeniz gereklidir.
Mayalanan hamurumuzu tezgah üzerine alıp kaç adet yapmak istiyorsanız eşit halde modüllere ayıralım ve beze yapalım. Bezelerin içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım.
Poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim. Tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletmemiz lazım. 50° çalıştırdığımız fırında 15-20 dk mayalandıralım yada tepside 45-50 dk üzerini streçleyerek mayalandırmaya bırakalım.
Üzeri için yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ yada süt ekleyelim ve karıştıralım. Mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
Eğer isterseniz çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°c fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Poğaçalarımızı fırından çıkartarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 yumurta (sarıları üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
5,5-6 su bardağı un
İç harcı;
Beyaz peynir yada meskendeki rastgele bir peynirle yapabilirsiniz yada, dilerseniz sade yahut rastgele bir gereçle içini doldurabilirsiniz büsbütün sizin zevkinize bağlı.
Üzeri için;
Yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvı yağ yada 2 yemek kaşığı süt
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamur yoğurcağımız kaba sarılarını üzeri için ayırdığımız yumurta aklarını koyalım üzerine süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Bardak ölçüsü 200 ml’lik klasik su bardaklarından.
Unu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım tuzu bu esnada ekledikten sonra yoğurmaya devam edelim.
Hamur katılaştıktan sonra tezgaha alalım ve elimizle yoğurmaya devam edelim. Yumuşak hafif ele yapışan bir kıvam alan hamurumuzu tekrar yoğurma kabına alarak üzerini streçleyelim ve örtü ile sararak yaklaşık 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
Dilerseniz geceden yoğurup buzdolabında dinlendirebilirsiniz bu formda yaparsanız sabah çıkartıp oda ısısına getirmeniz gereklidir.
Mayalanan hamurumuzu tezgah üzerine alıp kaç adet yapmak istiyorsanız eşit halde modüllere ayıralım ve beze yapalım. Bezelerin içerisine iç harcından yerleştirerek hamurun uç kısımlarını birleştirelim ve elimizle yuvarlayalım.
Poğaçalarımızı pişirme kağıdı serdiğimiz tepsimize dizelim. Tepsi mayası için poğaçalarımızı bekletmemiz lazım. 50° çalıştırdığımız fırında 15-20 dk mayalandıralım yada tepside 45-50 dk üzerini streçleyerek mayalandırmaya bırakalım.
Üzeri için yumurta sarılarının içerisine sıvı yağ yada süt ekleyelim ve karıştıralım. Mayası gelen poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim.
Eğer isterseniz çörek otu ve susam serperek alt üst ayarda çalıştırdığımız 185°c fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişmeye bırakalım.
Poğaçalarımızı fırından çıkartarak birinci sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı