Yumuşacık Pamuk Lavaş

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Pamuk Lavaş Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su (250 ml )
Yarım su bardağı yoğurt (200 ml )
1 yemek kaşığı zeytinyağı ( sıvı yağ da olur. )
1 tatlı kaşığı tuz silme
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
4 su bardağı +1 yemek kaşığı un (200 ml) bardak ölçüsü

Yumuşacık Pamuk Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Kabımıza ılık su, yoğurt ,şeker, tuz, maya konur, karıştırılır.
Azar azar un ek edilerek yumuşak ele yapışmayan hamur yapılır.
30 yahut 40 dk mayalandırılır.
Daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapılarak pazı elde edilir ve tepsiye dizilir.
Üstü kapatılır birinci yaptığımız pazıdan alıp oklava ile ince açılır.
Tavamız kızdırılır, orta ateşte sık çevrilerek pişirilir.
Yufkalarımız sıcakken uygunca sarmalanıp poşete geçirilir.
İsterseniz içine istediğiniz harçtan koyup dürüm yapıp tüketebilirsiniz afiyet olsun şimdiden .
Yumuşacık Pamuk Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst