AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumuşacık Nemli Baton Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Nemli Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
200 ml su bardağı kullandım
4 adet yumurta (yumurtalar büyükse 3 adet yeterli olacaktır.)
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı+1 çorba kaşığı un
3-3 buçuk çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yumuşacık Nemli Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle fırınınımızı 160 dereceye ayarlayalım.
Yumurta ve şekeri beyaz ve köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
İçine sıvı yağ ve sütü ekleyelim.
Kuru malzemeleri de eleyerek ekleyelim ve içine asla başka un ilave etmeyelim.
Baton kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım ve yağlı kağıt ile kaplayalım.
Hazırladığımız kek karışımını kalıba boşaltalım.
Isıtmış olduğumuz fırında ortalama 35-40 dakika pişirelim. (asla fırının kapağını açmayalım. )
Fırından almadan önce kürdanla kontrol edelim. Pişen keki fırından alalım.
Pişen keki yağlı kağıttan çıkaralım ve dinlendirelim.
Dilerseniz çikolata sos ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun. .

Yumuşacık Nemli Baton Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst