- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Mercimek Köfesi Tanımı İçin Materyaller
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
2,5 su bardağı köftelik bulgur
Yarım demet maydanoz
6 kol taze soğan
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Tuz,karabiber,salça,tozbiber,kuru nane
Marul
Yumuşacık Mercimek Köfesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle mercimeğimizi yıkayıp üstüne 4 bardak su ilavesiyle pişmeye bırakıyoruz.
Öbür taraftan yeşilliklerimizi yıkayıp sularını süzüyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
Pişen mercimeğin üzerine bulgur ve tuz koyup karıştırıyoruz ve tadına bakıp gerekirse biraz daha su ek edelim. Ben 1 bardak daha sıcak su koydum.
Tavaya sıvı yağ koyup içine ince kıydığımız kuru soğan ve sarımsağı koyup hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz. O ortada mercimek ve bulgurumuza karıstırıp havalandırıyoruz.
Tavaya salça,tozbiber,karabiber,nane koyup 2 dk daha kavuruyoruz ve ocaktan alıp bulgurlu karışıma koyup onları hazırlanıyoruz.
Yeterlice karışan ve renklenen bulgurumuzun içine kıydığımız yeşillikleri de koyup hepsini bir harmanlıyoruz.
Marulları porsiyonluk bölüp tatlı kaşığı ile mercimekten alıp içine koyuyoruz ve servis tabağına koyuyoruz.
Bütün mercimeği bu biçimde yapıyoruz.
İkinci servis tabağının yarısını marullu başka yarısını sade elimle sıkıp koydum.
Hal verme bitince limon dilimleyip tabağın yanına koyup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun .
Yumuşacık Mercimek Köfesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
2,5 su bardağı köftelik bulgur
Yarım demet maydanoz
6 kol taze soğan
1 kuru soğan
1 diş sarımsak
Tuz,karabiber,salça,tozbiber,kuru nane
Marul
Yumuşacık Mercimek Köfesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle mercimeğimizi yıkayıp üstüne 4 bardak su ilavesiyle pişmeye bırakıyoruz.
Öbür taraftan yeşilliklerimizi yıkayıp sularını süzüyoruz ve ince ince kıyıyoruz.
Pişen mercimeğin üzerine bulgur ve tuz koyup karıştırıyoruz ve tadına bakıp gerekirse biraz daha su ek edelim. Ben 1 bardak daha sıcak su koydum.
Tavaya sıvı yağ koyup içine ince kıydığımız kuru soğan ve sarımsağı koyup hafif rengi değişene kadar kavuruyoruz. O ortada mercimek ve bulgurumuza karıstırıp havalandırıyoruz.
Tavaya salça,tozbiber,karabiber,nane koyup 2 dk daha kavuruyoruz ve ocaktan alıp bulgurlu karışıma koyup onları hazırlanıyoruz.
Yeterlice karışan ve renklenen bulgurumuzun içine kıydığımız yeşillikleri de koyup hepsini bir harmanlıyoruz.
Marulları porsiyonluk bölüp tatlı kaşığı ile mercimekten alıp içine koyuyoruz ve servis tabağına koyuyoruz.
Bütün mercimeği bu biçimde yapıyoruz.
İkinci servis tabağının yarısını marullu başka yarısını sade elimle sıkıp koydum.
Hal verme bitince limon dilimleyip tabağın yanına koyup servis edebilirsiniz.Afiyet olsun .
Yumuşacık Mercimek Köfesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı