Yumuşacık Lahmacun Poğaça Tarifi

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yumuşacık Lahmacun Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

(200 ml su bardağı kullandım)
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
2 çorba kaşığı şeker
1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için kullanılacak)
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 ,5 su bardağı un
İç harç içi;
125-150 gr kadar kıyma
1 adet soğan
Yarım kırmızı kapya biber
1-2 adet yeşil biber
2 adet domates
1-2 diş sarımsak
1 tutam ince doğranmış maydanoz
1/3 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı salça
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Tuz

Yumuşacık Lahmacun Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yapmak için, geniş bir kabın içine ılık süt, ılık su, instant maya ve şekeri alıp, çırpıcıyla karıştıralım.
Daha sonra yumurta akı ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
Bu basamaktan sonra elenmiş olan unumuzu azar azar ekleyerek ilave edelim ve karıştıralım.
Daha sonra elimizle yoğurarak toparlayalım.
Yumuşak ele çok hafif yapışan bir hamur elde edelim.
Toparlanan hamuru kanımızın altına un serpelim ve yerleştirelim.
Üzerine de çok az un serpelim ve streç sinemayla sıkıca kapatalım.
Bir örtüye sarıp, sıcak bir ortamda 1 saat mayalandıralım. ( mayalandırmayı çok uzun tutmayın. Hamurunuz maya kokar ve piştikten sonra sertleşir. ).
Hamurumuz mayalanırken robotumuzun içine soğan, sarımsak, biberleri alıp, çekelim.
Daha sonra domates ve salçayı da ekleyip tekrar çekelim. Bu kabın içine boşaltalım.
Daha sonra bu gerecin içine kıyma, sıvı yağ, baharatlar ve maydanozun ekleyip, karıştıralım.
Buzdolabına kaldırıp, 1 saat kadar dinlendirelim. (hamurunuzla tıpkı anda hazırlayabilirsiniz).
Mayalanan hamuru toparlayalım ve cevizden büyük kesimler kopartıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı bir halde dizelim.
Üzerine bir bez örtüp 15-20 dk mayalandıralım.
Mayalanan bezelerin ortasını düz tabanlı bir bardakla bastıralım ve çukur olmasını sağlayalım.
Bezelerimizin ortasına hazırladığımız harcımızdan 1-2 tatlı kaşığı kadar koyalım.
Yumurta sarısının içine 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, çırpalım ve poğaçalarımızın kenarlarına sürelim.
Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında poğaçalarımızın üzerleri ve altı hafif kızarınca fırından alalım.
Oda sıcaklığına gelince dondurucuda da koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun


Yumuşacık Lahmacun Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst