SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Kremşantili Poğaça Tanımı İçin Gereçler
200 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta beyazı(sarılar üzerine)
1 paket kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 paket kremşanti
2 çay kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
İç harcı için
Sucuk
Kaşar
Zeytin ezmesi
Yumuşacık Kremşantili Poğaça Tanımı Yapılışı
Kuru mayayı ılık süt içerisinde karıştıralım.
Yoğurma kabına tüm materyalleri alalım ve yoğuralım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim , yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
Ben iç harcı olarak sucuk, kaşar ve zeytin ezmesi kullandım dilediğini kullanabilirsiniz. Yumuşacık oluyor.
Mayalanması için beklemiyoruz direk hal verip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
200 gram margarin yahut tereyağı
1 su bardağı ılık süt
2 yumurta beyazı(sarılar üzerine)
1 paket kuru maya
1 paket kabartma tozu
1 paket kremşanti
2 çay kaşığı tuz
4.5 su bardağı un
İç harcı için
Sucuk
Kaşar
Zeytin ezmesi
Yumuşacık Kremşantili Poğaça Tanımı Yapılışı
Kuru mayayı ılık süt içerisinde karıştıralım.
Yoğurma kabına tüm materyalleri alalım ve yoğuralım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim , yumuşak ele yapışmayan hamur elde edelim.
Ben iç harcı olarak sucuk, kaşar ve zeytin ezmesi kullandım dilediğini kullanabilirsiniz. Yumuşacık oluyor.
Mayalanması için beklemiyoruz direk hal verip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.