Yumuşacık Kıymalı Poğaçalar

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Kıymalı Poğaçalar Tanımı İçin Malzemeler
️1 bardak ılık süt(220ml)️
1 bardak ılık su
️yarım bardak sıvı yağ️
1 paket maya
️2 adet yumurta (beyazı hamura girer)
️1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kg un
️Üzeri için:
️2 adet yumurta sarısı
️İç harcı için
️400 g kıyma
️3 soğan (dilim biçimi doğranmış)
️400 g ıspanak
️1 yemek kaşığı salça
️2 tatlı kaşığı tuz be karabiber

Yumuşacık Kıymalı Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Bir kaseye ılık sütü,sıvı yağı ve suyu koyun.
Kuru mayayı,yumurta akını,şeker ve tuzu ekleyip 3 dakika karıştırın.
Önce 200 gr un ekleyin ve yavaş yoğurun.
Kalan unu da ekleyin.
Hamuru parmaklarınıza biraz yapışmalı. 1 saat mayalanmaya bırakın.
Harcı için,soğanı ve kıymayı kavurun ve içine ıspanağı ekleyin.
1 yemek kaşığı salça koyun ve karıştırın.
Şimdi baharatlayın.
Hamurumuz için tezgahımıza un serpip,hamuru üstüne koyun ve yuvarlak toplar haline getirin.
Avuç içi ile açıp ortasına harcı yerleştirin.
Şimdi yavaş yuvarlayın ve tekrar 30 dakika dinlendirin.
Fırın kağıdının üstüne yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürün. 200°’de yaklaşık 30 dakika pişirin.
Yumuşacık Kıymalı Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst