Yumuşacık (Kıymalı Patatesli Börek) İki Lezzet Bir Ortada Tanımı İçin Gereçler
6 adet yufka
İç materyali için
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan ortaboy
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon karabiber
Orta sosu iç
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zirveli un
Yumuşacık (Kıymalı Patatesli Börek) İki Lezzet Bir Ortada Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağı koyup ocağa alalım.
İnce ince doğradığımız soğanı ek edip orta ateşte kavuralım.
Soğan kavrulduktan sonra kıymayı koyup tekrar kıymayla soğanı kavuralım.
Biraz soğuduktan sonra iki adet patatesi püre olarak ezip kıyamaya karıştıralım.
Biraz iç materyali soğuması için kenara alalım bu ortada sosunu hazırlayalım.
Tüm materyalleri bir kabın içerisine alıp düzgünce çırpalım.
Yufkayı tezgaha serelim ikiye bölelim hazırladığımız sosu fırçayla sürelim.
İç materyalinden kaşıkla yufkanın geniş tarafına malzemeyi yerleştirelim.
Kenarlarını kapatıp sıkmadan sarıp tepsiye yuvarlayarak yerleştirelim.
Hepsini birebir halde yapıp bitirelim kalan sosu üzerine fırçayla sürelim.
190 derecede evvelden ısıtılmış fırında denetimi olarak pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Yumuşacık (Kıymalı Patatesli Börek) İki Lezzet Bir Ortada Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 adet yufka
İç materyali için
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan ortaboy
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 adet haşlanmış patates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon karabiber
Orta sosu iç
1 su bardağı süt
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı zirveli un
Yumuşacık (Kıymalı Patatesli Börek) İki Lezzet Bir Ortada Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Tavaya sıvı yağı koyup ocağa alalım.
İnce ince doğradığımız soğanı ek edip orta ateşte kavuralım.
Soğan kavrulduktan sonra kıymayı koyup tekrar kıymayla soğanı kavuralım.
Biraz soğuduktan sonra iki adet patatesi püre olarak ezip kıyamaya karıştıralım.
Biraz iç materyali soğuması için kenara alalım bu ortada sosunu hazırlayalım.
Tüm materyalleri bir kabın içerisine alıp düzgünce çırpalım.
Yufkayı tezgaha serelim ikiye bölelim hazırladığımız sosu fırçayla sürelim.
İç materyalinden kaşıkla yufkanın geniş tarafına malzemeyi yerleştirelim.
Kenarlarını kapatıp sıkmadan sarıp tepsiye yuvarlayarak yerleştirelim.
Hepsini birebir halde yapıp bitirelim kalan sosu üzerine fırçayla sürelim.
190 derecede evvelden ısıtılmış fırında denetimi olarak pişiriyoruz.
Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Yumuşacık (Kıymalı Patatesli Börek) İki Lezzet Bir Ortada Tanımı Fotoğraflı Yapılışı