- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Kadınbudu Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köfte harcı için;
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 adet orta boy soğan
1 kahve fincanı pirinç
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Köfteler bulamak için;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
5 tatlı kaşığı zeytinyağ
Yumuşacık Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra 3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp bir süzgeç yardımıyla suyunu süzelim ve üzerine soğuk su gezdirerek süzgeçte bekletelim.
Kıymayı ikiye bölüp yarısını orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
İnce ince yemeklik doğradığımız soğanları ve tereyağını kavrulan kıymanın üzerine ekleyip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar ara ara karıştırarak kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Maydanozları ince ince kıyalım.
Yoğurma kabına çiğ kıymayı, ılıyan kıymalı harcı ve haşlanmış pirinci, maydanozu, tuz ile karabiberi alıp güzelce yoğuralım.
Yoğurduğumuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kıymaya ince, oval ve avuç içi boyutunda olacak şekilde şekil vererek köfteleri bir tabağa dizelim.
Köfteleri bu şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak orta ateşte önü arkası altın rengi olana dek kızartalım.
Kızaran köfteleri fazla yağını almak için peçete üzerine dizip biraz dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun
Yumuşacık Kadınbudu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Köfte harcı için;
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 adet orta boy soğan
1 kahve fincanı pirinç
Çeyrek demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1,5 çay kaşığı tuz
Köfteler bulamak için;
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
Kızartmak için;
5 tatlı kaşığı zeytinyağ
Yumuşacık Kadınbudu Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdükten sonra 3 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp bir süzgeç yardımıyla suyunu süzelim ve üzerine soğuk su gezdirerek süzgeçte bekletelim.
Kıymayı ikiye bölüp yarısını orta ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
İnce ince yemeklik doğradığımız soğanları ve tereyağını kavrulan kıymanın üzerine ekleyip soğanlar hafif pembeleşinceye kadar ara ara karıştırarak kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Maydanozları ince ince kıyalım.
Yoğurma kabına çiğ kıymayı, ılıyan kıymalı harcı ve haşlanmış pirinci, maydanozu, tuz ile karabiberi alıp güzelce yoğuralım.
Yoğurduğumuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak kıymaya ince, oval ve avuç içi boyutunda olacak şekilde şekil vererek köfteleri bir tabağa dizelim.
Köfteleri bu şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak orta ateşte önü arkası altın rengi olana dek kızartalım.
Kızaran köfteleri fazla yağını almak için peçete üzerine dizip biraz dinlendirdikten sonra servis edelim. Afiyet olsun
Yumuşacık Kadınbudu Köfte Tarifi Fotoğraflı Yapılışı