SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
Et sote için
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardak sıcak su
Beğendisi için
3 adet köz patlıcan
1 yemek kaşık un
1 yemek kaşık tereyağ
1 çay bardağı süt
İsteğe bağlı kaşar rendesi (ben 100 gr kadar kattım)
1 çay kaşığı tuz
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kuşbaşı etimizi yüksek ateşte mühürleyip tuzunu da atınca düdüklüde 20 dakika pişirelim.
Doğradığımız soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi yumuşattığımız etimize katıp 10dk soteleyelim.
Üzerine kırmızıbiber ve kara biberi katalım.
1 bardak sıcak suyu ek edip kaynamaya bırakalım.
Et sotemiz kıvam alınca ocağın altını kapatalım.
Beğendisi için ben evvelce közleyip buzluğa attığım patlıcanları ezelim.
Tereyağı eriyince 1 kaşık unu kavurup üzerine patlıcanları ekleyelim.
Patlıcanları da biraz kavurup üzerine 1çay bardağı süt ve istediğimiz kadar kaşar rendesinide atıp karıştıralım.
Son olarak tuzunu da katıp ocağı kapatabiliriz.
Hazırladığımız beğendiyi tabağa alıp üzerine de et sotemizi ekleyelim. Hünkar beğendimiz hazır afiyet olsun.
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Et sote için
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
Tuz,karabiber,kırmızı pulbiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardak sıcak su
Beğendisi için
3 adet köz patlıcan
1 yemek kaşık un
1 yemek kaşık tereyağ
1 çay bardağı süt
İsteğe bağlı kaşar rendesi (ben 100 gr kadar kattım)
1 çay kaşığı tuz
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce kuşbaşı etimizi yüksek ateşte mühürleyip tuzunu da atınca düdüklüde 20 dakika pişirelim.
Doğradığımız soğan, yeşil biber ve kırmızı biberi yumuşattığımız etimize katıp 10dk soteleyelim.
Üzerine kırmızıbiber ve kara biberi katalım.
1 bardak sıcak suyu ek edip kaynamaya bırakalım.
Et sotemiz kıvam alınca ocağın altını kapatalım.
Beğendisi için ben evvelce közleyip buzluğa attığım patlıcanları ezelim.
Tereyağı eriyince 1 kaşık unu kavurup üzerine patlıcanları ekleyelim.
Patlıcanları da biraz kavurup üzerine 1çay bardağı süt ve istediğimiz kadar kaşar rendesinide atıp karıştıralım.
Son olarak tuzunu da katıp ocağı kapatabiliriz.
Hazırladığımız beğendiyi tabağa alıp üzerine de et sotemizi ekleyelim. Hünkar beğendimiz hazır afiyet olsun.
Yumuşacık Etiyle Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı