- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Gereçler
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz (dolu olmasın)
3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri kulak göğsü kıvamında yoğuralım unu denetimli ekleyim sert hamur olmasın.
Mayası gelene kadar bekleyelim. Mayası gelince yumruk büyüklüğünde peziler alalım servis tabağı büklüğünde açalım çok ince olmasın.
Bütün hamurları o halde açalım.
Üzerini bir bezle örtelim 15-20 dk bekletelim tavamızı orta ateşte ısınınca hamurumuzu ön yüzü üste gelecek formda tavaya yerleştirelim.
10 saniye sonra alt üst yapalım bir 10 saniye sonra tekrar alt üst yapalım sonra çevire çevire altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişen bazlamaları üst üste koymayın hepsini bu formda pişirin yapanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Allah’a emanet olun
Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
5 su bardağı un
2 su bardağı ılık su
1 paket instant kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz (dolu olmasın)
3 yemek kaşığı zeytinyağı yada sıvı yağ
Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bütün gereçleri kulak göğsü kıvamında yoğuralım unu denetimli ekleyim sert hamur olmasın.
Mayası gelene kadar bekleyelim. Mayası gelince yumruk büyüklüğünde peziler alalım servis tabağı büklüğünde açalım çok ince olmasın.
Bütün hamurları o halde açalım.
Üzerini bir bezle örtelim 15-20 dk bekletelim tavamızı orta ateşte ısınınca hamurumuzu ön yüzü üste gelecek formda tavaya yerleştirelim.
10 saniye sonra alt üst yapalım bir 10 saniye sonra tekrar alt üst yapalım sonra çevire çevire altı üstü kızarana kadar pişirelim.
Pişen bazlamaları üst üste koymayın hepsini bu formda pişirin yapanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Allah’a emanet olun
Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı