- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
3 adet haşlanmış ezilmiş patates
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz bütün materyalleri karıştırıp, yoğuruyoruz.
Patateste hamurla birlikte yoğuruyoruz 40 dk mayalanmasını bekliyoruz.
Mayası gelen hamuru mendilimize bezeler halinde döküyoruz 10 dk da üstünü örtüp o biçim mayalandırıyoruz.
Ben tost makinasında yaptım kapağını kapatıp siz ister teflon tavada da yapabilirisiniz altı üstü kızarana kadar uygunca pişiriyoruz.
Yumuşak olması için piştikten sonra mendille üzerini örtüyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
3 adet haşlanmış ezilmiş patates
2 su bardağı ılık su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Yumuşacık Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak hamurumuzu yoğuruyoruz bütün materyalleri karıştırıp, yoğuruyoruz.
Patateste hamurla birlikte yoğuruyoruz 40 dk mayalanmasını bekliyoruz.
Mayası gelen hamuru mendilimize bezeler halinde döküyoruz 10 dk da üstünü örtüp o biçim mayalandırıyoruz.
Ben tost makinasında yaptım kapağını kapatıp siz ister teflon tavada da yapabilirisiniz altı üstü kızarana kadar uygunca pişiriyoruz.
Yumuşak olması için piştikten sonra mendille üzerini örtüyoruz. Afiyet olsun.
Yumuşacık Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı