AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
3 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı şeker
4 adet yumurta
Margarin
Aldığı kadar un

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Malzemelerimizi un hariç bi kaba alıp elimizle karıştıralım (3 yumurtanın beyazı içine birini de komple hamurun içine kırın).
Sonra unumuzu yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurumuzun üzerini kapak veya streçle örtelim 2- 3 saat mayalanmasını bekleyelim.
Mayalanan hamuru 4 büyük parçaya bölelim.
Böldüğümüz parçaların her birine (isteğe bağlı olarak ) margarin sürelim ve elimizle parça hamuru yoğuralım.
Daha sonra hamurlara dilediğiniz şekli verebilirsiniz verdiğiniz şekiller çok kalın parça hamurdan yapmayın zaten tepside mayalanacaklar.
Şekil verdiğiniz hamurlarımızı yağlı tepsiye dizelim tepside hamurlar 30 dk kadar bekletelim.
Sonra üzerine yumurta sarısını sürelim ve susam ve çörek otu ile süsleyelim.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirelim.
Pişen poğaçalarımızı kapaklı leğenin altına havlu kağıt sererek içine koyalım ağzını kapatalım yumuşacık olsun.
Not :malzemeleri yarı yarıya da yapabilirsiniz ben misafir geleceği için baya fazla yaptım afiyet olsun .

Yumuşacık Bayatlamayan Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst