SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Ölçü 250 ml su bardağı
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kaba su, süt, şeker, tuz ve maya eklenir ve karıştırmaya başlanır.
Yavaş yavaş un eği edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandırmaya bırakılır.
Hamuru tezgaha aldıktan sonra hafif un serperek 12 adet beze oluşturulur.
Bezeleri hafif unlanmıs tezgah da merdane yardımı vilayetle yahut elinizde pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Açılan birinci hamuru, ısınan, yanmaz tavaya yerleştirilir ve orta ateşte denetimli bir formda pişirilir.
Kenarları yavaşça kabarmaya başlayan bazlamayı sık sık çevirilir (her 10 sn).
Balon üzere kabaran bazlamayı her iki tarafının da yanmadan pişmesi için bir iki kere daha çevirilir.
Pişirdikten sonra bazlamaları pak bir bezin ortasına koyup üzerileri kapatılır.
Not:Gerekirse biraz daha fazla su ekleyin yarım çay bardağı kadar.- dilerseniz biraz fazla yapıp buzluğa koyup, istediğiniz vakit birebir tazelikte çıkarıp yiyebilirsiniz.
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Ölçü 250 ml su bardağı
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak derin bir kaba su, süt, şeker, tuz ve maya eklenir ve karıştırmaya başlanır.
Yavaş yavaş un eği edilerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalandırmaya bırakılır.
Hamuru tezgaha aldıktan sonra hafif un serperek 12 adet beze oluşturulur.
Bezeleri hafif unlanmıs tezgah da merdane yardımı vilayetle yahut elinizde pasta tabağı büyüklüğünde açılır.
Açılan birinci hamuru, ısınan, yanmaz tavaya yerleştirilir ve orta ateşte denetimli bir formda pişirilir.
Kenarları yavaşça kabarmaya başlayan bazlamayı sık sık çevirilir (her 10 sn).
Balon üzere kabaran bazlamayı her iki tarafının da yanmadan pişmesi için bir iki kere daha çevirilir.
Pişirdikten sonra bazlamaları pak bir bezin ortasına koyup üzerileri kapatılır.
Not:Gerekirse biraz daha fazla su ekleyin yarım çay bardağı kadar.- dilerseniz biraz fazla yapıp buzluğa koyup, istediğiniz vakit birebir tazelikte çıkarıp yiyebilirsiniz.
Yumuşacık Balon Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı