Yumuşacık Anne Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
500 gram orta yağlı dana kıyma
1 soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu yada ekmek ufağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Çeyrek çay kaşığı karbonat
Yumuşacık Anne Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı rondodan çekelim yada rende yapabilirsiniz. Karıştırma kabının içine boşaltalım. Diğer tüm malzemeleri de kabın içine alıp güzelce yoğuralım.
Ben maydanoz koymuyorum kızartırken yanıyor isterseniz siz 4-5 dal maydanozu ince kıyıp ekleyebilirsiniz. Köfteyi çok iyi yoğurmak önemli.
Üzerini streç ile veya bir kapak ile kapatıp 1-2 saat dolapta dinlendirelim. Dinlenen kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım ve bastırarak şekil verelim. Bir tabağa kıyma bitene kadar dizmeye devam edelim.
Pişirirken geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyalım. Köfteleri tavaya dizip orta ateşte her iki tarafını da kızartalım.
Kızartırken kesinlikle çatal batırmıyoruz maşa ile çeviriyoruz. Aksi takdirde köfteler suyunu salıp sert olacaktır. Anne köftelerimizi ister ekmek arasında ister patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun
Yumuşacık Anne Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
500 gram orta yağlı dana kıyma
1 soğan
2 diş ezilmiş sarımsak
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galeta unu yada ekmek ufağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Çeyrek çay kaşığı karbonat
Yumuşacık Anne Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Soğanı rondodan çekelim yada rende yapabilirsiniz. Karıştırma kabının içine boşaltalım. Diğer tüm malzemeleri de kabın içine alıp güzelce yoğuralım.
Ben maydanoz koymuyorum kızartırken yanıyor isterseniz siz 4-5 dal maydanozu ince kıyıp ekleyebilirsiniz. Köfteyi çok iyi yoğurmak önemli.
Üzerini streç ile veya bir kapak ile kapatıp 1-2 saat dolapta dinlendirelim. Dinlenen kıymamızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım ve bastırarak şekil verelim. Bir tabağa kıyma bitene kadar dizmeye devam edelim.
Pişirirken geniş bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağ koyalım. Köfteleri tavaya dizip orta ateşte her iki tarafını da kızartalım.
Kızartırken kesinlikle çatal batırmıyoruz maşa ile çeviriyoruz. Aksi takdirde köfteler suyunu salıp sert olacaktır. Anne köftelerimizi ister ekmek arasında ister patates kızartması ile servis yapabilirsiniz. Herkese afiyet olsun
Yumuşacık Anne Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı