Yumuş Yumuş Minik Pizzacıklar Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya (yaş mayada olur)
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta(sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Üzeri için;
Domates sosu
Zeytin
Kaşar peyniri
Sucuk
Yumuş Yumuş Minik Pizzacıklar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karlı bir pazar sabahından herkese günaydınpazar kahvaltıları için çocuklarınızın bayılacağı yumuş yumuş harika bir lezzet
Hamuru için öncelikle karıştırma kabına ılık süt, ılık su, şeker, mayayı alıp karıştıralım. Üzerine yağ ve yumurtanın beyazını ilave edip karıştıralım.
Yavaş yavaş kontrollü şekilde unu ilave edip yumuşak bir kıvam elde edelim. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda olmalı. Ben 6 bardak un kullandım. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendirelim.
Hamur dinlenirken pizzacıkların üzerine koyacağınız malzemeleri hazırlayalım. Sucukları küp küp doğrayalım. Kaşar peynirini ince ince keselim. Zeytinleri ayıklayalım.
Hamur mayalanınca biraz daha yoğurup küçük bezelere ayıralım.
Tepsiye bezeleri yerleştirip ortaklarını elimizle bastıralım. Önce yumurta sarısını sürüp diğer malzemeleri yerleştirelim)(yumurta sarısına biraz sıvı yağ ekleyip öyle sürüyorum.)
Domates sosu yoksa ince dilimlediğiniz bir parça domates kullanabilirsiniz.
Hazırlanan pizzaları 180-190 derecede 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Herkese iyi pazarlar.
Yumuş Yumuş Minik Pizzacıklar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için;
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya (yaş mayada olur)
2 yemek kaşığı şeker
1 yumurta(sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı tuz
5-6 su bardağı un
Üzeri için;
Domates sosu
Zeytin
Kaşar peyniri
Sucuk
Yumuş Yumuş Minik Pizzacıklar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karlı bir pazar sabahından herkese günaydınpazar kahvaltıları için çocuklarınızın bayılacağı yumuş yumuş harika bir lezzet
Hamuru için öncelikle karıştırma kabına ılık süt, ılık su, şeker, mayayı alıp karıştıralım. Üzerine yağ ve yumurtanın beyazını ilave edip karıştıralım.
Yavaş yavaş kontrollü şekilde unu ilave edip yumuşak bir kıvam elde edelim. Ele yapışmayan yumuşak kıvamda olmalı. Ben 6 bardak un kullandım. Hamurun üzerini kapatıp 1 saat kadar dinlendirelim.
Hamur dinlenirken pizzacıkların üzerine koyacağınız malzemeleri hazırlayalım. Sucukları küp küp doğrayalım. Kaşar peynirini ince ince keselim. Zeytinleri ayıklayalım.
Hamur mayalanınca biraz daha yoğurup küçük bezelere ayıralım.
Tepsiye bezeleri yerleştirip ortaklarını elimizle bastıralım. Önce yumurta sarısını sürüp diğer malzemeleri yerleştirelim)(yumurta sarısına biraz sıvı yağ ekleyip öyle sürüyorum.)
Domates sosu yoksa ince dilimlediğiniz bir parça domates kullanabilirsiniz.
Hazırlanan pizzaları 180-190 derecede 20 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Herkese iyi pazarlar.
Yumuş Yumuş Minik Pizzacıklar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı