AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumuş Yumuş Bir Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yumuş Yumuş Bir Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta ( sarıları dışına)
2 yemek kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 paket toz maya
Un
İçine :
Zeytin veya peynir

Yumuş Yumuş Bir Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve süt ılık olmalı yoksa istenilen tadı yumuşaklığı vermiyor.
Bütün sıvı malzemeleri güzelce karıştıralım. Sonra kuru malzemeleri tabikide unu kontrollü şekilde ekleyelim.
Yumuşak bir hamur elde etmeliyiz ki pişince yumuşacık olsun.
Hamuru yoğurduktan sonra üstüne streç film veya kapaklı bir kap ise kapağını kapatalım. Bir saat ılık ortamda mayalanmasını bekleyelim.
Bir saat sonunda mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp.
İstenilen iç harcı koyalım. Ve şekil verelim.
Ben hamuru baya yumuşak tutuyorum.
Bir kaseye sıvı yağ döküp elime sürüp öyle şekillendiriyorum.
Ellerime yapışmasın diye tepsimize dizelim.
Tepsi mayası içinde yarım saat bekletelim.
Üzerine yumurta sarısı sürelim.
Ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirelim.
Ben yumuşak olmasını istediğim için üzeri kızarır kızarmaz. Fırından alıyorum. Çok kızartırsak sert bir poğaça oluyor.
Fırından çıkınca üzerine temiz bir bez örtelim.
Ilık ılık servis yapalım.
Gerçekten çok güzel ve yumuşacık oluyor.

Afiyet olsun.

Yumuş Yumuş Bir Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst