- Konu Yazar
- #1
Yumurtlama olmuyor ne yapmalıyım?
Yumurtlama düzenleyici tedaviler ile hamilelik (gebelik) elde edilebilmesi için bazen aşılama tedaviye eklenir. Yumurtlama düzenleyici yani yumurta büyütücü ilaçlar tablet şeklinde ağızdan alınan ilaçlar veya enjeksiyon (iğne) şeklinde kullanılan ilaçlar olabilmektedir” diye konuştu.Doğurganlık ilaçları nelerdir?
Bu ilaçlar yumurtlamayı düzene sokar veya teşvik eder. Genelde FSH, LH gibi doğal hormonlara benzer şekilde çalışırlar. Genellikle kullanılan doğurganlık ilaçları şöyledir: Klomifen Sitrat : Bu ilaç oral yolla alınır ve polikistik over sendromu veya diğer yumurtlama problemi olan kadınlarda yumurtlamayı uyarırlar.Femara günde 2 kez kullanılır mı?
Femara günde 2 kez kullanılır mı?FEMARA’nın genellikle kullanılan dozu, günde 1 defa 1 tablettir. FEMARA’yı her gün aynı saatte almanız ilacınızı ne zaman alacağınızı hatırlamanıza yardımcı olacaktır. FEMARA’yı her zaman doktorunuzun size söylediği şekilde kullanınız.
Yumurtlama olmaması ne anlama gelir?
Yumurtlama olmaması ne anlama gelir?Yumurtlama Bozukluğu; Normalde kadınlarda her ay yumurtalıklardan bir tane yumurta büyüyerek çatlar ve yumurtlama gerçekleşir . Kadınlar adet gördüğü halde yumurtlama olmayabilir. Bu duruma Anovulasyon denir. Adet düzensizliklerinin ve infertilitenin en önemi nedeni anovulasyondur yani yumurtlama olmamasıdır.