- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 205.412
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yumurtayı fazla Kaynatırsak ne olur?
Aşırı pişirilme ve haşlanma sonucu, doğallığını kaybetmiş olan yumurta sarısı içinde bol miktarda trans yağ meydana gelmiştir. İşte, asıl sağlığa zararlı olan doğal yumurtanın kendisi değil de, kötü pişirilme sonucu ortaya çıkan trans yağlardır.Protein için yumurta nasıl yenir?
Tavada, yağda pişirilmiş yumurtada protein, vitamin, mineral kaybı daha fazladır. Haşlanmış yumurta pişerken, yumurta kabuğu içindeki proteinin, vitaminlerin ve minerallerin sudan ve ısıdan korunmasını sağlar, yanı kayıp en az düzeydedir.
Haşlanmış yumurta mı rafadan yumurta mı?
KAYISI VEYA RAFADAN YUMURTA TÜKETMEYİN Kayısı kıvamda denilen yarı pişmiş veya pişmemiş yumurtada biotin adlı vitamini, avidin adlı protein bağlar, her ikisinden de yararlanamayız. Yumurta tam piştiğinde ise bu istenmeyen kimyasal birleşme önlenir. Yani en sağlıklı yumurta, tam pişmiş yumurtadır.
Çok haşlanmış yumurta yenir mi?
Araştırmalara göre, çok katı olarak haşlanmış ve sarısının (gri ve yeşil renk aldığı ) yumurta, doğal olmaktan çıkıp kanserojen hale dönerek oldukça sağlıksız bir hal aldığı söylenmektedir. Bu sebeple, yazımızdan da anlaşılacağı gibi yumurtayı az haşlanmış olarak tüketmekte fayda var.Yumurtanın hangi hali daha faydalı?
Yumurtanın en yararlı hali pişmiş halidir. Çiğ şekilde pişirmeyi önermem. Ancak şu şekilde yağda kızartırsakta protein kayıplarına neden olabilir. Yani daha az yararlı bir protein tüketmiş oluruz.
Spor yapan yumurtayı nasıl yemeli?
Yumurtanın sarı ve beyaz kısımları farklı içeriklere sahiptir. Beyaz kısım sarıya kıyasla daha yüksek bir protein değerine sahipken sarı kısım yüksek oranda protein, yağ ve vitamin değeri içerir. Bu sebeple tüketiciler, beslenme hedeflerine uygun olarak yumurtanın tamamını, sarısını veya beyazını tüketir.
Fakat şunu söyleyebiliriz ki yumurtanın protein değeri %60’ı beyazında geri kalan %40’lık kısmı ise yumurtanın sarısında bulunmaktadır. Yüzde 40’lık kısmında sadece protein değil, yumurtanın tüm yağ deposu bulunmaktadır.
Rafadan yumurta neye iyi gelir?
– İçerdiği yüksek enerji verici maddeler sayesinde vücudun direncini artırır. – Yorgunluk ve çabuk acıkma gibi durumları önler. – Vücuttaki diğer besinlerle gelen bakteri ve virüsleri temizler. – Güçlü bir demir kaynağıdır.