AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Yumurtasız sütsüz kek nasıl yapılır? Bu tarif, yumurtasız ve sütsüz bir kek yapmanın kolay bir yolunu sunar. Yumurta ve süt gibi geleneksel malzemeleri kullanmayan bu tarifte, alternatif malzemelerle harika bir sonuç elde edebilirsiniz. İlk olarak, 2 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker ve 1 paket kabartma tozunu bir kabın içinde karıştırın. Ardından, 1 su bardağı su, yarım su bardağı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı elma sirkesini ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve yağlanmış bir kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
İçindekiler

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?​

Yumurtasız sütsüz kek yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Malzemeler: 2 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım limonun suyu.
Adım 1: Unu, toz şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırın.
Adım 2: Sıvı yağı ve suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Limon suyunu da ekleyin.
Adım 3: Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Adım 4: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kekin üzerine kürdan batırın, çıktığında temizse pişmiş demektir.
Adım 5: Kekin soğumasını bekleyin, ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Tarifi Nedir?​

Yumurtasız sütsüz kek tarifi için aşağıdaki malzemeleri kullanabilirsiniz:
Malzemeler: 2 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı su, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, yarım limonun suyu.
Adım 1: Unu, toz şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı bir kabın içinde karıştırın.
Adım 2: Sıvı yağı ve suyu ekleyerek karıştırmaya devam edin. Limon suyunu da ekleyin.
Adım 3: Karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Adım 4: Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz. Kekin üzerine kürdan batırın, çıktığında temizse pişmiş demektir.
Adım 5: Kekin soğumasını bekleyin, ardından dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek İçin Alternatif Tarifler Nelerdir?​

Yumurtasız sütsüz kek için aşağıdaki alternatif tarifleri deneyebilirsiniz:
Tarif 1: Yumurta yerine muz püresi kullanarak kek yapabilirsiniz. Muz püresi, keke nemli bir yapı kazandırır.
Tarif 2: Yoğurt veya elma püresi gibi alternatif sıvılar kullanarak yumurtasız sütsüz kek yapabilirsiniz.
Tarif 3: Karbonat ve sirke karışımını kullanarak kabaran bir kek yapabilirsiniz.
Tarif 4: Kek hamuruna ceviz veya çikolata gibi malzemeler ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.
Tarif 5: Glütensiz kek yapmak isterseniz, glütensiz un kullanabilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Lezzetli Olur?​

Yumurtasız sütsüz kek lezzetli olması için aşağıdaki ipuçlarını dikkate alabilirsiniz:
İpucu 1: Kek hamuruna limon suyu veya rendelenmiş limon kabuğu ekleyerek hoş bir aroma elde edebilirsiniz.
İpucu 2: Kek hamuruna tarçın veya kakao gibi baharatlar ekleyerek farklı tatlar elde edebilirsiniz.
İpucu 3: Kekin üzerine pudra şekeri serperek görsel bir şıklık kazandırabilirsiniz.
İpucu 4: Kekin üzerine çikolata sosu veya meyve sosu dökerek tatlandırabilirsiniz.
İpucu 5: Dilimlenmiş kekin üzerine dondurma veya krema ile servis yaparak lezzetini artırabilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Kaç Kalori İçerir?​

Yumurtasız sütsüz kek genellikle 100 gramında yaklaşık olarak 200-250 kalori içerir.
Not: Kalori miktarı kullanılan malzemelere, ölçülere ve pişirme süresine bağlı olarak değişebilir.

Yumurtasız Sütsüz Kek Neden Kabarmaz?​

Yumurtasız sütsüz kek kabarmazsa aşağıdaki nedenlerden biri veya birkaçı olabilir:
Neden 1: Kek hamuruna kabartma tozu veya karbonat eklenmemiş olabilir.
Neden 2: Kek hamurundaki un miktarı çok fazla olabilir, bu da kabarmayı engeller.
Neden 3: Fırının ısısı yeterli olmadığı için kek kabarmamış olabilir.
Neden 4: Kek hamuru yeterince karıştırılmadığı için kabarma sorunu yaşanabilir.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Saklanır?​

Yumurtasız sütsüz keki saklamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Kekin tamamen soğumasını bekleyin.
Adım 2: Keki hava almayan bir kapta veya streç film ile sararak buzdolabında saklayabilirsiniz.
Adım 3: Keki 2-3 gün boyunca buzdolabında taze tutabilirsiniz.
Adım 4: Dondurmak isterseniz, dilimlenmiş keki buzluk poşetlerine koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz.
Adım 5: Dondurulmuş keki çözdürmek için buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında bekletin.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Nemli Olur?​

Yumurtasız sütsüz kekin nemli olması için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
Yöntem 1: Kek hamuruna muz püresi, elma püresi veya yoğurt gibi nemlendirici malzemeler ekleyebilirsiniz.
Yöntem 2: Kekin üzerine şerbet veya süt dökerek nemini artırabilirsiniz.
Yöntem 3: Kekin pişmesine yakın fırını kapatmadan önce üzerine biraz su serperek buhar etkisi yaratabilirsiniz.
Yöntem 4: Kekin pişme süresini kısaltarak iç kısmının daha nemli kalmasını sağlayabilirsiniz.
Yöntem 5: Kekin soğumasını beklerken üzerini nemli bir bezle örterek nemini koruyabilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Şekil Alır?​

Yumurtasız sütsüz kekin şekil alması için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
Adım 1: Kek hamurunu yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
Adım 2: Kek kalıbını hafifçe sallayarak hamurun düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın.
Adım 3: Kekin üzerini düzleştirmek için bir spatula veya kaşık kullanabilirsiniz.
Adım 4: Kekin şeklini koruması için hamurun ortasına bir kürdan veya çatal batırabilirsiniz.
Adım 5: Kekin pişerken kabarmasını önlemek için kek kalıbının üzerine alüminyum folyo örtebilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Pürüzsüz Olur?​

Yumurtasız sütsüz kekin pürüzsüz olması için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Adım 1: Kek hamurunu karıştırırken topaklanmaması için malzemeleri özenle karıştırın.
Adım 2: Unu eleyerek kek hamuruna ekleyin, böylece pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
Adım 3: Kek hamurunu karıştırırken hızlı ve düzgün bir şekilde hareket edin.
Adım 4: Kek hamurunu çırparken mikserin düşük hızında başlayıp yavaş yavaş hızı artırabilirsiniz.
Adım 5: Kekin pişmesi sırasında fırın kapağını açmamaya özen gösterin, böylece pürüzsüz bir yüzey elde edebilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Aromalı Olur?​

Yumurtasız sütsüz keke aroma katmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:
Yöntem 1: Kek hamuruna limon suyu veya rendelenmiş limon kabuğu ekleyerek hoş bir limon aroması elde edebilirsiniz.
Yöntem 2: Kek hamuruna vanilya veya vanilya özütü ekleyerek tatlı bir vanilya aroması elde edebilirsiniz.
Yöntem 3: Kek hamuruna tarçın veya kakao ekleyerek farklı tatlar ve aromalar elde edebilirsiniz.
Yöntem 4: Kek hamuruna rendelenmiş portakal kabuğu veya portakal suyu ekleyerek turunçgil aroması elde edebilirsiniz.
Yöntem 5: Kek hamuruna rendelenmiş hindistan cevizi veya badem ekleyerek farklı aromalar deneyebilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Renklendirilir?​

Yumurtasız sütsüz keki renklendirmek için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz:
Yöntem 1: Kek hamuruna gıda boyası ekleyerek istediğiniz renkte bir kek elde edebilirsiniz.
Yöntem 2: Kek hamuruna doğal renklendiriciler olan pancar suyu, havuç suyu veya ıspanak suyu ekleyebilirsiniz.
Yöntem 3: Kek hamuruna toz veya jelatinleştirici kullanarak renk verebilirsiniz.
Yöntem 4: Kekin üzerine renkli şekerlemeler veya renkli şeker serperek görsel bir renklilik elde edebilirsiniz.
Yöntem 5: Kek hamuruna rendelenmiş havuç, kırmızı pancar veya kakao ekleyerek doğal renkler elde edebilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Vegan Yapılır?​

Yumurtasız sütsüz keki vegan yapmak için aşağıdaki değişiklikleri yapabilirsiniz:
Değişiklik 1: Yumurta yerine 1 yemek kaşığı keten tohumu veya chia tohumu karışımı kullanabilirsiniz. 1 yemek kaşığı tohum karışımını 3 yemek kaşığı su ile karıştırarak yumurta yerine kullanabilirsiniz.
Değişiklik 2: Süt yerine badem sütü, soya sütü veya hindistan cevizi sütü gibi bitkisel sütler kullanabilirsiniz.
Değişiklik 3: Margarin veya bitkisel yağlar kullanarak süt yerine geçen bir kek yapabilirsiniz.
Değişiklik 4: Bal veya akçaağaç şurubu gibi vegan tatlandırıcılar kullanarak tat verebilirsiniz.
Değişiklik 5: Kek hamuruna vegan çikolata veya meyve ekleyerek lezzetlendirebilirsiniz.

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Glutensiz Yapılır?​

Yumurtasız sütsüz keki glutensiz yapmak için aşağıdaki değişiklikleri yapabilirsiniz:
Değişiklik 1: Glutensiz un kullanarak kek hamuru hazırlayabilirsiniz. Pirinç unu, mısır unu veya karabuğday unu gibi alternatif unlar kullanabilirsiniz.
Değişiklik 2: Glutensiz

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?​

Yumurtasız Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?
Yumurta ve süt kullanmadan kek yapmak mümkün.
Veganlar için ideal bir tarif.
Un, şeker, yağ, kabartma tozu ve su kullanılıyor.
Mikser kullanmadan karıştırarak hazırlanıyor.
Hamur kıvamına gelince fırında pişirilir.

Yumurtasız Sütsüz Kek için alternatif malzemeler kullanılabilir.
Bitkisel süt ve yumurta yerine muz püresi kullanılabilir.
Yumurta alerjisi olanlar için uygun bir tarif.
Yumurtasız kek, hafif ve lezzetlidir.
Yumurtasız Sütsüz Kek için badem sütü de kullanılabilir.

Geri