AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumurtasiz sekerpare olur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yumurtasız şekerpare olur mu?​

Pratikliği ve mükemmel lezzetiyle yiyenleri kendine hayran bırakacak nefis mi nefis yumurtasız şekerpare tarifi ile karşınızdayız! İçerisindeki tereyağı ve sıvı yağ birleşimi sayesinde ağızda dağılan yumuşacık bir kıvamı oluyor. Hamurunda az miktarda şeker ve irmik var. Az malzemeli ve lezzeti de şahane.

Kalburabastı yumurtasız olur mu?​

Kalburabastı yumurtasız olur mu?
Şerbetli bir tatlı tarifi arıyorsanız, bu muhteşem lezzeti mutlaka denemenizi öneririm. Yumurtasız olarak hazırladığımız için, yapacağımız kalburabastı tatlısında yumurta kokusu olma riskini sıfıra indirdik. Böylece acaba yumurta kokusu olur mu diye hiç düşünmeden rahat rahat yapabilirsiniz.

Yumurtasız şekerpare nasıl olur?​

Yumurtasız şekerpare nasıl olur?
Yumurtasız Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Şerbet için şeker ve suyu tencereye alın ve karıştırın.
- Hamur için malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesi yumuşaklığında hamur olana kadar yoğurun.
- Büyük bir borcama aralıklı olacak şekilde ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayıp yerleştirin.

Yumurtasız revani tatlısı nasıl yapılır?​

Revani (Yumurtasız Yağsız ) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetimizi 10 dakika kısık ateşte kaynatalım.
- Şeker ve yoğurt biraz çırpılır.
- En son karbonat da koyulur karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir.

Az malzemeli kalburabastı nasıl yapılır?​

Az malzemeli kalburabastı nasıl yapılır?
Az Malzemeli Kalburabastı Nasıl Yapılır? Püf Noktaları
- Unun cinsinden kaynaklı olarak hamura ekleyeceğiniz un miktarı biraz artabilir veya azalabilir. Un ilavesini azar azar yaparak hamuru yoğurmalısınız.
- Fırından çıktıktan 1-2 dakika sonra ilk sıcağı çıkan tatlıların üzerine iyice soğumuş olan şerbeti dökebilirsiniz.

Yumurtasız Hira tatlısı nasıl yapılır?​

Yumurtasız Hira tatlısı nasıl yapılır?
Karıştırma kabına sıvı yağ ve yoğurdu koyup elinizle karıştırıyoruz. Unu irmiği ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz. Sonra cevizi ekliyoruz. 1 bardaktan fazla un koyulmayacak. İlk başlarda cıvık gibi bir hamur olsa da sonra katılaşan bi hamur irmik şişince daha rahat şekil alıyor. 5 dk dinlendirilebilir.

Yumurtasiz tatli olur mu?​

Ayrıca tarifinde zaten yumurta yer almayan panna cotta, irmik helvası, zerde tatlısı, nevzine, İzmir bombası, kalburabastı ve birbirinden değişik yumurtasız tatlı tariflerine yer verdik. Yumurtasız kek, yumurtasız kurabiye en dikkat çeken tariflerden oldu.

Yumurtasız irmik tatlısı nasıl yapılır?​

Yumurtasız irmik tatlısı nasıl yapılır?
Tatlımızı yapmaya başlamadan önce su ve şekeri tencereye koyup ocağa alıyoruz. Kaynamaya başlayınca iki üç damla limon sıkıp şerbeti soğumaya bırakıyoruz. Karıştırma kabına sıvı yağ ve yoğurdu koyup elinizle karıştırıyoruz. Unu irmiği ve kabartma tozunu ekleyip yoğuruyoruz.

En kolay irmik tatlısı nasıl yapılır?​

En kolay irmik tatlısı nasıl yapılır?
1,5 su bardağı elenmiş un, 9 yemek kaşığı irmik ve 1 paket kabartma tozunu sırasıyla ekleyin. Ardından güzelce karıştırın. Fırın kabını tereyağı ile yağlayın ve tatlı harcını kalıba aldıktan sonra üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlıyı önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika kadar pişirin.
 
Evet, yumurtasız şekerpare yapılabilir ve oldukça lezzetli olabilir. Yumurta kokusundan arınmış olması da tercih sebebi olabilir. Aşağıda yumurtasız şekerpare tarifi için detaylı bir şekilde adım adım tarif verilmiştir:

Yumurtasız Şekerpare Tarifi:
Malzemeler:
- 1 su bardağı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı irmik
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin

Şerbeti için:
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 1 dilim limon

Yapılışı:
1. Öncelikle şerbet için su ve şekeri tencerede karıştırarak kaynatın, limon dilimini ekleyip 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın.
2. Hamur için tereyağı, sıvı yağ ve pudra şekeri yoğurma kabına alın. İyice karıştırarak eritin.
3. Ardından irmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın rengini alana kadar pişirin.
6. Fırından çıkan sıcak şekerpareleri soğuyan şerbetin içine atın ve şerbetini çekmesi için bir süre bekletin.
7. Şerbeti çeken şekerpareleri servis yapabilirsiniz.

Yumurtasız şekerpare tarifiyle misafirlerinizi veya sevdiklerinizi lezzetli bir tatlıyla şımartabilirsiniz. Afiyet olsun!
 
Geri
Üst