AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumurtasiz pogaca olur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yumurtasız poğaça olur mu?​

Şekillendirdiğimiz poğaçalarımızın üst kısmını galeta ununa bulayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden ısıttığımız 180°C fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakalım. Pişen yumurtasız poğaçalarımız servise hazır. Afiyet olsun.
Yumurtasız poğaça nasıl yapılır?
Mayasız Yumurtasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine sıvı yağ, yoğurt, kabartma tozu ve tuzu koyup karıştırın.
- Daha sonra yavaş yavaş unu eklemeye başlayın ve yoğurun.
- Unu fazla alan bir üründür.
- 4 bardak yetmezse ekleme yapabilirsiniz.
- Yoğurun ve fırın tepsisine yuvarlak yapıp, dizmeye başlayın.

Yağsız poğaça olur mu?​

Yağsız poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine hafifçe aralıklı olacak şekilde dizin. Tepsi içinde de 20 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Fırça yardımı ile üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpiştirin. Yağsız poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
Yumurtasız mayalı poğaça nasıl yapılır?
Yağsız Yumurtasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve su hariç malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır.
- Üzerine ılık su eklenir, bir kez daha karıştırılır, un da eklenerek yoğrulur (un kontrollü ekleyiniz).
- Hafif ele yapışır, yumuşak bir hamur yoğurduktan sonra poğaçalara şekiller verilir ve tepsiye dizilir.
Biliyorsunuz, birçok poğaça tarifinin hem içinde hem de üzerinde bol bol yumurta ya da yumurta sarısı kullanılıyor.
Yumurtasız Yoğurtlu poğaça nasıl yapılır?
Az malzemesiyle yapımı oldukça pratik.
- Yoğurt, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırıyoruz.
- Azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz.
- Bu tarifte hamuru hiç bekletmemize gerek yok.
- Üzerine yumurta sürmeden galeta ununa bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 – 25 dk altı kızarana dek pişiriyoruz.

Yağsız mayalı poğaça olur mu?​

Mayalı Poğaça (Yağsız) Tarifi Nasıl Yapılır? 2 bardak sütü bir tencerede ılık olacak şekilde biraz ısıtın ve ocaktan alın. Üzerine maya ve küp şekeri ekleyip maya eriyene kadar biraz karıştırın. Tuz ve azar azar un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Yaş maya ile poğaça hamuru nasıl yapılır?
Yaş Mayalı Pamuk Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yaş maya, şeker, su ve sütü genişçe bir kapta karıştırıp mayayı eritiyoruz.
- Üzerine sıvı yağı da ekleyip karıştırıyoruz.
- Ben öncelikle 2 bardak un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyorum.
- Yumuşak ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini kapatıp bir saat dinlendiriyoruz.

Poğaça icine yumurta sarısı konur mu?​

Pastane Poğaçası Tarifi 5 su bardağı elenmiş un, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay bardağı su, 1 şu bardağı sıvı yağ ve yumurta birinin sarısı üste sürülecek. Öncelikle un ve tuz karışımniı bir havuz oluşturacak şekilde hamuru hazırlama kabına koymak, mayayı dâhil etmek ve üstüne yumurtaları kurmakta işe başlamak gerekir.
Poğaça hamurunda yumurta olur mu?
Mayalı poğaça hamuru nasıl yoğurulur? tarifi için öncelikle yoğurma kabına su, süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta akı ve toz şekeri alarak güzelce çırpalım. Üzerine tuz, maya ve unun bir kısmını ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
Poğaçaların üzerine yumurta ve pekmez karışımı sürülür ve çörek otu serpiştirilir. Yarım saat dinlendirdikten sonra 200 derecelik fırında 25-30 dakika pişirilir ve servis edilir. Yumuşacık poğaçalar hazır. Afiyet olsun.
 
Geri
Üst