Yumurtasız Pamuk Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumurtasız Pamuk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1.5 su bardağı süt
1.5su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
İç gereci için;
Peynir,zeytin vs.
Üzerine sürmek için;
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
Çörekotu

Yumurtasız Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle süt ve su ılık olacak derin bir kaseye alalım mayayı ve şekeri ekleyip karıştıralım. 5 dakika bu karışım dinlensin maya etkin hale gelsin.
Sonrasında tuzu ve unu ekleyip ele yapışan bir hamur elde edelim. Hamurun üzerini kapatalım 1saat dinlensin.
Hamurumuz mayalandıktan sonra küçük bezelere ayıralım. Yapmak istediğiniz ebatta olsun. Ben bir tepsi büyük boyutta peynirli yaptım, bir borcamda da minik boyutta zeytinli yaptım.
Hamurları açıp iç harcını katıp, katlayıp, kapatalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
Üzerine yoğurt ve sıvı yağ karışımı sürelim susam çörekotu serpelim. 180derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Yumurtasız Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst