AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumurtasız Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yumurtasız makarna hamuru nasıl yapılır? Yumurta kullanmadan makarna hamuru yapmak oldukça kolaydır. İhtiyacınız olan malzemeler: un, su, tuz ve zeytinyağı. İlk olarak, unu bir kaseye alın ve ortasını açın. Ardından, yavaş yavaş suyu ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamurun elastik bir kıvam alması için yoğurma işlemine devam edin. İstediğiniz kıvama gelince, hamuru biraz zeytinyağı ile yağlayın ve üzerini örtün. Yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru istediğiniz şekilde açabilir ve kesip pişirebilirsiniz. Yumurtasız makarna hamuru hazır, afiyet olsun!
İçindekiler

Yumurtasız Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?​

Makarna hamuru yapmak için genellikle yumurta kullanılması gerektiği düşünülse de, yumurtasız bir makarna hamuru da yapabilirsiniz. İşte yumurtasız makarna hamuru yapmanın adımları:

Yumurtasız Makarna Hamuru İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?​

Yumurtasız makarna hamuru için ihtiyaç duyacağınız malzemeler:
– 2 su bardağı un
– 1/2 su bardağı su
– 1/2 çay kaşığı tuz

Makarna Hamuru Nasıl Yoğurulur?​

Yumurtasız makarna hamurunu yoğurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın.
2. Açtığınız çukurun içine su ve tuzu ekleyin.
3. Malzemeleri iyice karıştırarak yoğurmaya başlayın.
4. Hamurun kıvamını kontrol edin. Eğer hamur çok kuru ise azar azar su ekleyebilirsiniz.
5. Yaklaşık 10-15 dakika boyunca hamuru yoğurun, elastik bir kıvam alana kadar yoğurma işlemine devam edin.

Makarna Hamuru Nasıl Dinlendirilir?​

Yoğurduğunuz makarna hamurunu dinlendirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Yoğurduğunuz hamuru streç filmle sarın.
2. Sarılı hamuru oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendirin.
3. Dinlenen hamuru kullanmaya başlayabilirsiniz.

Makarna Hamuru Nasıl İnce Açılır?​

Yoğurduğunuz makarna hamurunu ince açmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Dinlendirdiğiniz hamuru unlanmış bir yüzeyde merdane yardımıyla açmaya başlayın.
2. Hamuru mümkün olduğunca ince bir şekilde açmaya çalışın.
3. Açtığınız hamuru kesmeye veya şekil vermeye başlayabilirsiniz.

Makarna Hamuru Nasıl Kalın Açılır?​

Yoğurduğunuz makarna hamurunu kalın açmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Dinlendirdiğiniz hamuru unlanmış bir yüzeyde merdane yardımıyla açmaya başlayın.
2. Hamuru istediğiniz kalınlığa gelene kadar açmaya devam edin.
3. Kalın açılan hamuru kesmeye veya şekil vermeye başlayabilirsiniz.

Makarna Hamuru Nasıl Kesilir?​

Açtığınız makarna hamurunu kesmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Açtığınız hamuru istediğiniz şekillerde kesmek için bir kesici kullanabilirsiniz.
2. Makarna kesiciniz yoksa, hamuru bıçakla keserek istediğiniz şekilleri verebilirsiniz.
3. Kesilen makarnaları hafifçe unlanmış bir yüzeye serin ve kullanıncaya kadar bekletin.

Makarna Hamuru Nasıl Şekil Verilir?​

Makarna hamuruna istediğiniz şekli vermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Hamuru keserek veya makarna presi kullanarak istediğiniz şekli verin.
2. Şekil verdiğiniz makarnaları hafifçe unlanmış bir yüzeye serin ve kullanıncaya kadar bekletin.

Makarna Hamuru Nasıl Pişirilir?​

Makarna hamurunu pişirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Bir tencerede su kaynatın.
2. Kaynar suya biraz tuz ekleyin.
3. Makarnaları kaynar suya ekleyin ve pişene kadar karıştırarak haşlayın.
4. Pişen makarnaları süzerek istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Makarna Hamuru Ne Kadar Süre Haşlanmalıdır?​

Makarna hamurunu haşlamak için genellikle paket üzerindeki talimatlara göre pişirme süresi belirtilir. Ancak, genel olarak makarna hamuru 8-10 dakika arasında haşlanır. Makarnanın istediğiniz kıvama gelmesi için ara ara kontrol edebilirsiniz. Sertlik veya yumuşaklık tercihinize göre pişirme süresini ayarlayabilirsiniz.

Makarna Hamuru Nasıl Saklanır?​

Yumurtasız makarna hamurunu saklamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Hamuru streç filmle sararak hava almayacak şekilde paketleyin.
2. Paketlenmiş hamuru buzdolabında 1-2 gün saklayabilirsiniz.
3. Daha uzun süre saklamak isterseniz, hamuru dondurabilirsiniz. Bunun için hamuru küçük parçalara ayırarak dondurucu poşetlerde saklayabilirsiniz.

Makarna Hamuru Nasıl Kullanılır?​

Yumurtasız makarna hamurunu kullanmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Hamuru haşlayarak istediğiniz tariflerde kullanabilirsiniz.
2. Haşladığınız makarnayı soslarla birlikte servis yapabilirsiniz.
3. Makarnayı çorbalara veya salatalara ekleyebilirsiniz.

Makarna Hamuru Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?​

Makarna hamuru yaparken aşağıdaki noktalara dikkat etmelisiniz:
1. Hamurun kıvamını kontrol ederek su veya un ekleyebilirsiniz.
2. Hamuru yoğururken yeterince uzun süre yoğurmalısınız, bu elastik bir hamur elde etmenizi sağlar.
3. Hamuru dinlendirdikten sonra açma işlemine geçmelisiniz.
4. Hamuru açarken un kullanarak yapışmasını engelleyebilirsiniz.
5. Makarnaları pişirirken suya tuz eklemeyi unutmamalısınız.

Makarna Hamuru Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?​

Makarna hamuru yaparken işinizi kolaylaştıracak bazı püf noktaları şunlardır:
1. Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyerek kıvamını kontrol edin.
2. Hamuru yoğururken yeterince uzun süre yoğurun, bu elastik bir hamur elde etmenizi sağlar.
3. Hamuru dinlendirdikten sonra açma işlemine geçmeden önce bir süre oda sıcaklığında bekletin.
4. Hamuru açarken un kullanarak yapışmasını engelleyebilirsiniz.
5. Makarnaları pişirirken suya biraz tuz eklemeyi unutmayın.

Yumurtasız Makarna Hamuru Nasıl Yapılır?​

pürüzsüz bir kıvam elde edin.
Yumurtasız makarna hamuru için, un, su ve tuz kullanılır.
Unu tezgaha eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın.
Havuzun ortasına tuzu ekleyin ve suyu yavaş yavaş ilave edin.
Hamuru streç filmle sarın ve 30 dakika dinlendirin.


Makarna hamurunu ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamuru keserek istediğiniz şekilleri oluşturun.
Makarna hamurlarını kaynar suda haşlayın.
Haşlanan makarnaları süzgece alarak soğutun.
Soğuyan makarnaları istediğiniz sosla kombine edin.
 
Geri
Üst