Yumurtasız Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı İçin Gereçler
Köfte Materyalleri;
250 gram kıyma
1.5 yemek kaşığı kısırlık bulgur
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kırmızı toz biber
2-3 yemek kaşığı un ( dışı için)
Öteki Materyaller;
2 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yumurtasız Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kıymayı, bulguru, rendelenmiş sarımsağı, kabartma tozunu, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, tuz ve baharatları bir kapta güzelce yoğuralım. Güzelce sakızlaşsın.
Daha sonra tek tek şekillendirip içine un koyduğumuz tabağa dizelim. Bütün köfteleri tabağın içinde güzelce una bulayalım. Daha sonra streçleyip buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
Yağ koyduğumuz tencereye yemeklik doğradığımız soğanları alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
Küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyelim ve 2-3 dakika kavuralım. Patatesleri 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su ek edelim. Su kaynayınca köfteleri de ekleyelim.
Tuz ve karabiber ekleyip yemeğin altını kısalım, tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Su ek etmemiz gerekirse kaynar su tekrar ekleyebiliriz.
Patates ve köfteler pişince yemeğimiz servise hazırdır. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. .
Yumurtasız Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köfte Materyalleri;
250 gram kıyma
1.5 yemek kaşığı kısırlık bulgur
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Kırmızı toz biber
2-3 yemek kaşığı un ( dışı için)
Öteki Materyaller;
2 yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta uzunluk patates
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yumurtasız Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle kıymayı, bulguru, rendelenmiş sarımsağı, kabartma tozunu, 1 yemek kaşığı sıvı yağı, tuz ve baharatları bir kapta güzelce yoğuralım. Güzelce sakızlaşsın.
Daha sonra tek tek şekillendirip içine un koyduğumuz tabağa dizelim. Bütün köfteleri tabağın içinde güzelce una bulayalım. Daha sonra streçleyip buzdolabında en az yarım saat dinlendirelim.
Yağ koyduğumuz tencereye yemeklik doğradığımız soğanları alalım ve pembeleşinceye kadar kavuralım. Salçayı ekleyelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
Küp küp doğradığımız patatesleri de ekleyelim ve 2-3 dakika kavuralım. Patatesleri 2-3 parmak geçecek kadar kaynar su ek edelim. Su kaynayınca köfteleri de ekleyelim.
Tuz ve karabiber ekleyip yemeğin altını kısalım, tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Su ek etmemiz gerekirse kaynar su tekrar ekleyebiliriz.
Patates ve köfteler pişince yemeğimiz servise hazırdır. deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. .
Yumurtasız Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı