Yumurtanin bozuk olup olmadigi nasil anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
174.960
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Yumurtanın bozuk olup olmadığı nasıl anlaşılır?​

Derin bir kaba bolca su koyun. Yumurtaları bu kabın içerisine bırakın. Yumurtalar dibe çöküp yatay bir şekilde duruyorsa çok taze demektir. Sivri uçları dibe değiyorsa bayatlamaya başlamıştır.

Kuluçkadaki yumurta neden bozulur?​

Embriyo Yumurta kuluçka sürecinde fazla neme maruz kalırsa civcivin hava boşluğu kapanır ve civciv doğmadan ölür. Makinede az nem ortamı olursa bu kez hava boşluğu büyür, yumurta sıvı kaybeder ve civciv ölür. Ayrıca 40 derece üzeri sıcaklığa kalırsa embriyon iken ölür.
Uygun koşulların sağlanması durumunda 15 güne kadar yumurta bekletilebilinir ve hiç bir sıkıntı doğurmaz. Günde 1 defa dikkatlice yumurtayı çevirmeniz yeterli olacaktır. 15 günü aşmış yumurtalar kesinlikle çıkmaz.
Bozuk yumurta testi nasıl yapılır?
Bir kabın içerisine yeteri miktarda su koyun. Daha sonra test etmek istediğiniz yumurtaları içi su dolu kabın içine bırakın. Eğer suyun içine bıraktığınız yumurtalar, kabın dibinde kalıyorsa, yumurtanız, 1 veya 3 günlüktür. Yumurtanın suyun üzerinde kalması ise yumurtanın 16-18 gün arasında olduğunu gösterir.
Sıcakta kalan yumurta bozulur mu?
Yumurta sıcağa ve güneşe maruz kaldığı zaman kısa zaman içinde bozulabilir. Bu nedenle kısa süre içinde tüketilmesi ya da buzdolabında muhafaza edilmesi gerekir. Aynı zamanda haşlanmış yumurta oda sıcaklığında bir günden fazla beklediği zaman bozulmaya başlar. Donmuş yumurtanın tadı biraz bozulur.

Kuluçkada sıcaklık fazla olursa ne olur?​

Kuluçka makinesi kullanımında özellikle yüksek yumurta kabuk sıcaklığında oransal kalp ağırlığı azalmakta ve sonuç itibari ile zayıf kalp damar gelişimine bağlı olarak Ascites gibi metabolik rahatsızlıkları artabilmektedir.

Kuluçka makinesinde yumurta neden patlar?​

Yumurtanın kabuğu ve akı arasında bulunan küçük hava balonları yumurta ısındıkça genişlemeye başlar. Sıcak hava yumurtanın kabuğuna doğru baskı yaparak çatlamaya neden olur.
En kesin olacak şekilde söylemek gerekirse, tavuğa geçen spermlerin en fazla 15 gün hayatta kalması mümkündür. İlk dört günü saymazsak geriye kalan 11 gün boyunca tavuk kaç tane yumurtlarsa o sayıda döllü yumurta olur. 5 ile 8 arasında yumurta.
 
Geri
Üst