AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumurtaliklari dondurmak ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yumurtalıkları dondurmak ne işe yarar?​

Yumurta dondurma; kadının yumurtalığından elde edilen yumurta hücrelerinin (oosit) ileride çocuk sahibi olmak amacıyla dondurularak saklanması işlemidir. Bu amaçla adetin 2./3. günü hormon iğneleriyle yaklaşık 10-15 gün süren yumurta büyütme tedavisine başlanır.
Yumurta toplama işlemi kimlere uygulanır?
KİMLERE UYGULANABİLİR? Yumurta toplama işlemi bekar bayanlara da uygulanabilir. Yumurta toplama işlemi vajinal ya da bekar hastalarda karından ultrason eşliğinde yapılır. İşlem esnasında hasta anestezi aldığı için ağrı acı hissetmemektedir.
Kadın yumurtası nasıl saklanır?
Belli büyüklüğe ulaşan yumurtalar çatlatma iğnesinden 36 saat sonra genel anestezi altında toplanır. Toplanan yumurtalar -196 derecedeki özel tanklarda saklanır. Saklama süresinin 1 yılı aşması halinde yumurtaları dondurulan kişi tekrar imzalı dilekçe ile onay vermelidir.

Kadında yumurta toplama işlemi nasıl olur?​

Yumurta toplama işlemi (oocyte pickup-OPU) vajinal ultrason eşliğinde yumurtalık içine iğne ile girilerek yumurta içeren ve folikül adı verilen içi sıvı dolu yapıların boşatılmasıdır. Tüp içine alınan sıvının içinde bulunan yumurta, mikroskop altında görülebilecek çok küçük bir hücredir.
Yumurtalıkları Dondurunca ne olur?
Yaşla birlikte gebelik oranlarının düşmesinin en önemli sebeplerinden biri yaş ilerledikçe yumurta kalitesinin azalmasıdır. Yumurta dondurma yöntemiyle yumurtalarını saklayan bir kadın kendini hazır hissettiği zaman isterse 50’li yaşlarda bile çocuk sahibi olma şansını yakalayabilmektedir.
Yumurta Dondurunca hamile kalınır mı?
Taze yumurtalar daha sağlıklı olduğu için genç yaşta onları dondurup ileriki yaşlarda hamile kalma prosedürü, doktorlar ve uzmanlar tarafından tavsiye edilse de New York Üreme Sağlığı Merkezi’nde yapılan son araştırmaya göre dondurulup ileriki bir zamanda yeniden çözülen yumurtalar zarar görerek hamile kalma …

Yumurta toplama öncesi nelere dikkat edilmeli?​

Yumurta toplama işlemi, hasta aç ve susuzken gerçekleştirilir. Bu nedenle hastanın işlem öncesi en az 6-8 saat süresince bir şey yiyip içmemiş olması gerekir. Ayrıca, bir gece önce yenilen yiyeceklerin gaz yapıcı özellikte olmamasına dikkat edilmelidir. İşlemin yapılacağı merkeze 30-60 dakika öncesinde gelinmelidir.
Tüp bebek tedavisinde kaç tane yumurta olmalı?
İdeal sayı 8-10 yumurta arası olmakla beraber toplanan yumurta sayısı 1 ila 35 arasında değişebilir. Bu işlem 20-30 dakika sürmektedir. Hasta kanama kontrolünü takiben anestezi etkisi geçinceye kadar 1-2 saat gözlem altında tutulur. Daha sonra taburcu edilir.
Yumurta dondurma bekaret bozulur mu?
Yumurta dondurma işlemi, vücut dışında uygulandığı için bu sürecin bekaret zarına herhangi bir zararı dokunmaz. Bir diğer deyişle yumurtaların güvenle toplanması, bekaretin korunması için yeterlidir.

Yumurta dondurma kaç TL?​

Yumurtanın dondurulup 1 sene saklanma bedeli 500 lira. 2 aylık tedavi sürecinin bedeli ise 5 bin TL’yi geçebiliyor. Yumurtaların büyümesini sağlayan ilaçlar yaklaşık 2 bin, ameliyatla toplanma 2 bin 500 TL civarında yapılıyor. Bu ücretler özel hastanelere göre oldukça uygun ve güvenilir.
Yumurta toplama işlemi acılı mı?
Yumurta toplama işlemi ağrılı mıdır, anestezi ile mi yapılır? Evet maalesef tüm tüp bebek tedavileri içinde tek ağrılı uygulama yumurta toplama işlemidir. Bu sebeple hastamızın anestezi almasında ciddi bir engel yok ise çok uzun yıllardır bu işlem sırasında sedasyon anestezisi uygulanır.
Yumurta toplama zor mu?
Yumurta toplama işlemi oldukça rahat ve kısa süren bir işlemdir. İşlemden önce hastalara HCG yani yumurta çatlatma iğnesi verilir ve yumurtaların olgunlaşması beklenir. Tedavinin başlangıcı ile beraber yaklaşık 10 gün kadar yumurtalıklar uyarılır ve yumurta gelişimi sağlanır.
 
Geri
Üst