AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumurtalik kisti ameliyati tehlikeli midir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yumurtalık kisti ameliyatı tehlikeli midir?​

Karından uygulanan jinekolojik ameliyatların tümünde genital organlarda yapışıklık oluşma riski vardır. Bu yapışıklıklar yumurtalık ve tüpler etrafında olduklarında bu organların işlevlerini olumsuz yönde etkileyerek gebe kalamama veya zor gebe kalma nedeni olabilirler.
Kist boğulması nedir?
Torsiyon (kist boğulması) nedir? Torsiyon ya da boğulma, bir kitlenin yerçekimi ve maruz kaldığı hareket ortamının etkisiyle kendi etrafında dönerek kendi damar dolaşımını tıkamasına verilen isimdir. Damar dolaşımı tıkandığında kitlenin beslenmesi bozulacağından kitlede “dejenerasyon”, yani bozulma başlar.

Yumurtalık kisti olanlar cinsel ilişkiye girebilir mi?​

Çikolata kisti (endometriozis), hastaların cinsel hayatlarında büyük bir problemlere sebep olabilir. Bu da kadınların cinsel ilişkiden kaçınmalarına neden olabilir, psikolojilerini ve aile yaşantılarını olumsuz etkileyebilir.
Yumurtalikta kist hamileliği engeller mi?
Yumurtalık kistlerinin her iki yumurtalığın tamamını kaplayıp mevcut yumurtalık rezervini azaltmadığı sürece gebeliğin oluşmasına engel teşkil etmediğine işaret eden Prof. Dr. Orhan Ünal, şunları anlattı: “Bazı durumlarda iki taraflı kistlerde de gebelik görülebiliyor.
Ayrıca follikül kisti gelişirken östrojen hormonu salgılayacak bu hormon rahim iç tabakasını kabartacaktır.Follikül kisti çatladıktan sonra ise corpus luteum dediğimiz sarı cisim genellikle 14 gün süreyle progesteron hormonunu salgılayacak bu hormonda rahim iç tabakasında sekresyon dediğimiz koruyucu değişikliğe neden …
Yumurtalık kistleri nasıl yok olur?
Yumurtalık Kistlerinin Tedavi Yöntemleri Basit kistler genelde takip edilir ve küçülmeleri için doğum kontrol hapları kullanılır. İltihabi kistlerde antibiyotik tedavisi uygulanır. 8-10 cm’yi geçen ya da sürekli büyüyen, ultrason ve kan testlerinde kötü huylu olma ihtimali yüksek kistler ise ameliyat ile alınır.
 
Geri
Üst