Yumurtalı Kereviz Sapı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumurtalı Kereviz Sapı Tarifi İçin Malzemeler
3-4 dal kereviz sapı
1 adet yumurta
1 adet domates veya yarım kaşık domates salçası
1 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı nane
Tuz

Yumurtalı Kereviz Sapı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kereviz saplarını güzelce yıkayıp ince ince doğrayın ardından kapaklı bir tavaya alıp yağ ile birlikte bir iki dakika kavurun.
Daha sonra göz kararı (Ben 3-4 dal kerevize yarım çay bardağı kadar koydum) birazcık su ekleyin kapağı kapatın. Su çok az olacak yumuşayana kadar yanmasın diye.
Kereviz sapı güzelce kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyin. Onlarda kavrulduktan sonra kimyon, toz biber, nane ve tuzunu ekleyip şöyle bir harmanlayın.
Son olarak küçük yuvalar açıp yumurtaları yuvalara kırın yumurtalara da tuz atıp tencere ya da tavanızın kapağını kapatın.
Yumurtlar dilediğiniz kadar pişince ocağın altını kapatın. Afiyet olsun.
Yumurtalı Kereviz Sapı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst