Yumurtalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
Küçük boy karnabahar
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu un
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Sıvı yağ (kızartmak için)
Pul biber
Yumurtalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar orta büyüklükte parçalara bölünür.
Kaynar suda az miktar tuz ve bir parça limonla pişine kadar haşlanır.
Daha sonra suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta yumurta, un ve tuz iyice çırpılır.
Soğutulmuş karnabahar yumurtalı harca batılır ve kızgın yağda kızartılır.
Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
En üstüne sıvı yağda kızdırılmış pul biber gezdirilir.
Yumurtalı Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Küçük boy karnabahar
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı dolusu un
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Sıvı yağ (kızartmak için)
Pul biber
Yumurtalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Karnabahar orta büyüklükte parçalara bölünür.
Kaynar suda az miktar tuz ve bir parça limonla pişine kadar haşlanır.
Daha sonra suyu süzülür ve soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta yumurta, un ve tuz iyice çırpılır.
Soğutulmuş karnabahar yumurtalı harca batılır ve kızgın yağda kızartılır.
Soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurt gezdirilir.
En üstüne sıvı yağda kızdırılmış pul biber gezdirilir.
Yumurtalı Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı