Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Yumurtalı Ekmek yapımı

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Resimli Yumurtalı Ekmek Tarifi


imagesyumurtaliekmekyapimi5ad3c92ca728e

Yumurtali Ekmek Kizartmasi

Malzemeler:


3 adet yumurta
810 dilim bayat ekmek (yoksa tazede olabilir)
14 su bardagi kadar sut
karabiber, tuz, kekik
kizartmak icin siviyag

Yapilisi:

1 Genisce bir kasede yumurtalari tel cirpma aleti ile cirpin
2 Icine sutu, tuzu ve diger baharatlari ekleyip tekrar karistirin
3 Ekmek dilimlerini tek tek yumurtali karisima batirip 5 saniye kadar cekmesi icin bekleterek baska genis bir tepsiye dizin (Bu asamada yumurtali harc bitene kadar ekmek dilimlerini kullanin Artanlarini kullanmayin, az harc kullanilmis ekmekler guzel kizarmayacak ve kuru olacaktir)
4 En son orta boy bir tavada ince bir tabaka olacak sekilde yarim cay bardagi kadar siviyag koyup kizdirin Dilimleri heriki tarafi kizarana dek kizartin Eger tavadaki yag biterse azar azar ilave edip kizartmaya devam edin
5 Sicak veya ilik olarak kahvaltilarda veya caylarin yaninda ikram edin
 
Geri
Üst