AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumurta sarisi nerelerde kullanilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Yumurta sarısı nerelerde kullanılır?​

Yumurtanın sarısı hem renk hem de doku veriyor. Pastacı kreması, lemon curd (limon kreması), puding gibi daha yoğun kıvamlı ve dokulu sütlü tatlı ya da kremalarda sık sık kullanılıyor. Sütlü tatlıların içerisinde pişmemesi, tüm malzemelerle buluşup sadece doku ve renk vermesi amacıyla yumurta sarısı kullanılıyor.

Yumurtanın sarısı nasıl ayrılır?​

Yumurtanın sarısı nasıl ayrılır?
Bunun için, ucunu çok hafifçe bir yere vurup, sonra elinizle düzgün bir delik açmaya çalışmanız yeterli. Sonra bu yumurtayı ters çevirdiğinizde, içinden sadece piştiğinde Beyaz’a dönecek olan, “Yumurta Akı” denilen şeffaf kısmının aktığını göreceksiniz..

Yumurta akı tozu nasıl kullanılır?​

Yumurta akı tozunu su ve süt kullanarak blender karıştırarak topaklanma olmadan tüketebilirsiniz. Tadını güzelleştirmek için; Blender da süt muz ve yumurta akı tozunu karıştırıp çok rahat içebilirsiniz.

Yumurta akı nasıl değerlendirilir?​

Yumurta akı nasıl değerlendirilir?
Bunun için artan yumurta aklarınızı buzdolabında saklama yönteminde olduğu gibi yine %100 temiz ve ıslak ya da kuru madde temassız bir kap ya da kalın dondurucu poşetlerine koyup ağızlarını sıkıca kapatarak, başka herhangi bir işleme gerek olmaksızın, dondurarak üç aya kadar saklayabilirsiniz.
1 yumurta akı ile ne yapılır?​
Yumurta Akıyla Yapılan 27 Değişik Tarif
- #1 Pavlova Tarifi.
- #2 Bol Proteinli Beyaz Omlet.
- #3 Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi.
- #4 Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye.
- #5 3 Malzemeli Coco Kurabiye.
- #6 Yulaflı Diyet Kurabiye (videolu)
- #7 3 Yumurta Akından Garanti Beze Tarifi (Tam 120 adet, videolu)

Yemeklerde neden yumurta kullanılır?​

Yemeklerde neden yumurta kullanılır?
Protein gereksinimi için ideal besinlerden biri olan yumurta, genel olarak şu şekilde kullanılır: Koyulaştırıcı olarak (çorba, yemeklerde terbiye vb.) Emilsiyon haline getirici olarak (soslarda, salata soslarında vb.) Bağlayıcı ve kıvama getirici olarak (hamurlarda, çorbalarda vb.)

Yumurta sarısı mı beyazı mı?​

Yumurtanın sarısı, vitamin açısından beyazına göre çok daha niteliklidir. Demir, fosfor, magnezyum ve potasyumun yanı sıra D, B12, B9, B6, B2, B1, A ve E vitaminlerini bünyesinde barındırır. Bu nedenle de oldukça sağlıklıdır. Yumurtanın beyazı ise B vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.

Yumurta sarısı nasıl elde edilir?​

Yumurta sarısı nasıl elde edilir?
Ar-Ge çalışmaları için küçük bir de tesis kuran Aktay, “Bitkilerden kırmızı ve sarı olmak üzere pigment elde ediyoruz, sarıyı kadife çiçeğinden, kırmızıyı ise biberden temin ediyoruz. Bunları elde ettikten sonra belli oranlarda tavukların yemlerine katarak, yumurtanın sarısını doğal yollarla daha sarı hale getiriyoruz.

Yumurta akı tozu nerelerde kullanılır?​

Genelde, yumurta beyazı tozu unlu mamuller sektöründe kullanılır. Özellikle, pandispanya keklerinde yaygındır. Taze yumurta beyazından farklı olarak, daha çabuk köpürür ve daha açık renkli daha kabarık bir kek oluşumuna neden olur, çalışılması yumurtaya göre çok daha kolaydır.

Yumurta tozu ne için kullanılır?​

Yumurta tozu ne için kullanılır?
Yumurta akı tozunun yağ oranı düşük olduğu için kolesterolü düşük tarifler yapılmasına katkı sağlar. Spor yapanların kas kütlesini korumak ve artırmak için sürekli proteine ihtiyacı vardır. Yumurta akı tozu da bu yüksek protein ihtiyacını kolayca karşılayabilir.
Yumurta akı nasıl muhafaza edilir?​
Yumurta Akı Nasıl Saklanır? Arkan yumurta aklarınızı buzdolabında hiçbir şekilde başka bir sıvı ya da katı madde teması olmamış bir kapta, hava almayacak şekilde en fazla dört güne kadar (tazeliğinden emin değilsenin iki gün içinde tüketmenizde fayda var) saklayabilirsiniz.

Yumurta akı hamuru sertleştirir mi?​

Yumurta akı hamuru sertleştirir mi?
Normalde iyi kabarmayan bir kek her ne kadar çok iştah açıcı olmasa da en azından bir başka tarifte değerlendirilebilecek kadar pişer. Ancak iş yumurta akı ile kabaran pandispanyaya gelince durum pek öyle olmaz. Hamur üzerine oturulmuş gibi ezik ve sert olur.
 
Yumurta sarısı, hem renk hem de lezzet katan bir bileşen olduğu için birçok tatlı ve yemekte kullanılır. Özellikle pastacılık alanında pastacı kreması, lemon curd, puding gibi sütlü tatlılarda sıkça tercih edilir. Yumurta sarısı, tatlılara kıvam verirken rengini de zenginleştirir. Ayrıca yumurta sarısı, yemeklerde terbiye ve bağlayıcı bir özellik de gösterir.

Yumurta sarısını yumurta akından ayırmak için ise yumurtanın kabuğuna hafifçe vurarak bir delik açabilirsiniz. Sonra yumurtayı ikiye bölerken sarısının akından ayrılmasına dikkat edebilirsiniz. Farklı yöntemler de kullanılabilir ancak bu yöntem oldukça pratik ve etkilidir.

Yumurta akı tozu ise genellikle unlu mamuller sektöründe kullanılır. Pandispanya keklerinde sıkça tercih edilir çünkü daha hızlı köpüren ve keki daha kabarık hale getiren bir özelliğe sahiptir. Ayrıca taze yumurta akından farklı olarak daha açık renkli olan yumurta akı tozu, keklerinize farklı bir dokular kazandırabilir.

Yumurta akı genellikle atılmasına alışıldığı için ekonomik bir şekilde değerlendirilmesi önemlidir. Yumurta akını saklayarak farklı tariflerde kullanabilirsiniz. Örneğin, yumurta akıyla yapabileceğiniz tarifler arasında; Pavlova, omlet, kurabiye ve beze gibi birçok seçenek bulunmaktadır.

Son olarak yumurta akı hamurunu sertleştirme konusuna gelirsek, yumurta akının kabarma özelliği bulunduğundan pandispanya gibi kabaran hamurlarda kullanılması gerekir. Eğer fazla kullanılırsa veya yanlış şekilde işlenirse hamur sertleşebilir ve beklenen sonuç alınamayabilir. Bu nedenle, ölçülere dikkat ederek ve doğru şekilde işleyerek yumurta akını kullanmanız önemlidir.
 
Geri
Üst