AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yumurta sarisi ne ise yarar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yumurta sarısı ne işe yarar?​

– Çok faydalı bir besin olan yumurtanın sarısı, demir potasyum, fosfor, magnezyum, folik asit gibi mineraller içerir. – A, B, D ve E vitaminleri içermektedir. – Alzheimer hastalığında yani unutkanlığa çok iyi gelmektedir. – Kaslara faydası vardır.

Artan yumurta akı nasıl değerlendirilir?​

Bunun için artan yumurta aklarınızı buzdolabında saklama yönteminde olduğu gibi yine 0 temiz ve ıslak ya da kuru madde temassız bir kap ya da kalın dondurucu poşetlerine koyup ağızlarını sıkıca kapatarak, başka herhangi bir işleme gerek olmaksızın, dondurarak üç aya kadar saklayabilirsiniz.
Yumurta akı ne kadar dayanır?
Yumurta ne kadar dayanır?
Yumurta sarısı sesi güzelleştirir mi?
Yani besinlerin nefes borusuna kaçması gibi aksi bir durum söz konusu olmadığı sürece yediğimiz içtiğimiz hiç bir şey ses tellerimize doğrudan temas etmez. Bu nedenle de, bitki çayı, bal, çiğ yumurta gibi besinler doğrudan yenilip içildiği anda sesimizi güzelleştirmez.

Yumurtanın beyazı mı daha faydalı sarısı mı?​

Yumurtanın sarısı, vitamin açısından beyazına göre çok daha niteliklidir. Demir, fosfor, magnezyum ve potasyumun yanı sıra D, B12, B9, B6, B2, B1, A ve E vitaminlerini bünyesinde barındırır. Bu nedenle de oldukça sağlıklıdır. Yumurtanın beyazı ise B vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahiptir.

Yumurta akı ile ne yapılabilir?​

Yumurta Akıyla Yapılan 27 Değişik Tarif
- #1 Pavlova Tarifi.
- #2 Bol Proteinli Beyaz Omlet.
- #3 Tarçınlı Cevizli Kurabiye Tarifi.
- #4 Ağızda Dağılan Fındıklı Kurabiye.
- #5 3 Malzemeli Coco Kurabiye.
- #6 Yulaflı Diyet Kurabiye (videolu)
- #7 3 Yumurta Akından Garanti Beze Tarifi (Tam 120 adet, videolu)
Poğaçada yumurta akı ne işe yarar?
Yumurta içerdiği lipoproteinler sayesinde normalde birbirinden ayrılan yağ ve suyu birbirine bağlar. Bu şekilde hamurda hassas bir bağ doku oluşur. Bu dokunun arasındaki boşluklarda sıkışan hava ısının etkisiyle genişler ve dolayısıyla hamurun kabarmasını sağlar.
Bulut yumurta nasıl pişirilir?
Yumurtanın akına biraz tuz ekleyip kar beyazı olana kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra ocağa tavamızı koyuyoruz ve biraz sıvı yağ döküp bulut şeklinde tavamıza koyuyoruz ve pişmesini bekliyoruz. Piştikten sonra üzerine yumurtanın sarısını yerleştirip önceden ısıttığımız fırına iki dakikalığına atıyoruz.
Normalde iyi kabarmayan bir kek her ne kadar çok iştah açıcı olmasa da en azından bir başka tarifte değerlendirilebilecek kadar pişer. Ancak iş yumurta akı ile kabaran pandispanyaya gelince durum pek öyle olmaz. Hamur üzerine oturulmuş gibi ezik ve sert olur.
En basit haliyle kek yapılırken şeker ve yumurta çırpılarak başlanıyor. Bu ilk adım kekin kabarması için en önemli nokta. Sıradan bir kek yaparken yumurta ve şekerin çok iyi çırpılması kekin iyi kabarmasını sağlıyor. Pandispanya tarzı daha kabarık ve pürüzsüz bir kek için yumurta akı ile sarısının ayrılması gerekiyor.
 
Geri
Üst