- Konu Yazar
- #1
Yumurta ne grubu?
Et-Yumurta-Kurubaklagil Grubu. Bu grupta yer alan besinler: Et, tavuk, balık, yumurta, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi besinler bulunur.Et yumurta ve baklagiller başlıca hangi besin öğelerinin kaynağıdır?
Et yumurta ve baklagiller başlıca hangi besin öğelerinin kaynağıdır?Hastalıklara karşı direnç kazanılmasında rolü olan en önemli besin grubudur. Etler, C ve E grubu vitaminleri ile kalsiyum dışında başta B12 vitamini, demir, çinko olmak üzere mineraller açısından da oldukça zengindir.
Et hangi besin içeriğine uygundur?
Et hangi besin içeriğine uygundur?Etler; biyolojik değeri yüksek, iyi kalite protein kaynağıdırlar. Ayrıca A ve özellikle B grubu vitaminleri ile demir, çinko, fosfor ve magnezyum mineralleri bakımından da zengindirler.
Yumurta hangi besin içeriği yönünden daha zengindir?
Yumurta protein, yağ, kolesterol içermektedir. Yumurta kaliteli protein içermektedir ve örnek protein olarak gösterilir. Yumurta sarısı, A ve B grubu vitaminlerince zengindir. Kurubaklagiller yüksek miktarda posa kaynağıdır.Et süt yumurta nohut mercimek hangi besin içeriğidir?
Et süt yumurta nohut mercimek hangi besin içeriğidir?Protein Grubunda Yer Alan Besinler Kırmızı et, tavuk, hindi, balık, Yumurta, Kuru fasulye, nohut, mercimek, fasulye, barbunya, soya fasulyesi, börülce, bakla gibi kuru baklagiller, Ceviz, fındık, fıstık, badem gibi yağlı tohumlardır.
Et yumurta ve kuru baklagiller nelerdir?
Et yumurta ve kuru baklagiller nelerdir?Bu grupta et, tavuk, balık, yumurta, kurufasulye nohut, mercimek gibi besinler bulunur. Ceviz, fındık, fıstık gibi yağlı tohumlar da bu grupta yer alır. Yağlı tohumlar diğer besinlere göre fazla yağ içerdiklerinden tüketim miktarlarına dikkat etmek gerekir.
Cep yakmaz: Et yerine tercih edebileceğiniz 7 protein kaynağı
- Mercimek. Kuru baklagillerin en güçlü ürünüdür.
- Mantar. Besin değeri son derece yüksektir.
- Kuruyemişler. Kuruyemişler içerisinden özellikle badem, fındık ve ceviz bol miktarda omega 3 içerir.
- Ev yapımı yoğurt.
- Soya.
- Yumurta.
- Peynir.