SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Yumurta Kroketi Tarifi
Resimli Yumurta Kroketi Tarifi
Yumurta Kroketi
Malzemeler
8 Yumurta
1 Corba Kaşığı Margarin
7 Corba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Sut
2 Corba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
23 Corba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İcin Sıvıyağ
Birkac Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber
imagesyumurtakroketitarifiresimli5ad406e5d2cc4
Tarifi
Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın Kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayın
Tencerede margarini eritip dort kaşık un ekleyerek pembeleştirin Azar azar sutu ilave edip karıştırın İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakınKalan yumurtanın akını kucuk bir kasede iyice cırpın Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta buyukluğunde parcalar koparın ve kroket şekli verin
Once una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın Kağıt havlu uzerine alıp fazla yağını cektirin Dereotu ve pulbiberle susleyip sıcak olarak servis yapın
Resimli Yumurta Kroketi Tarifi
Yumurta Kroketi
Malzemeler
8 Yumurta
1 Corba Kaşığı Margarin
7 Corba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Sut
2 Corba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
23 Corba Kaşığı Galeta Unu
Kızartmak İcin Sıvıyağ
Birkac Dal Dereotu
Tuz, Karabiber, Pulbiber
imagesyumurtakroketitarifiresimli5ad406e5d2cc4
Tarifi
Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın Kabuklarını soyup kup şeklinde doğrayın
Tencerede margarini eritip dort kaşık un ekleyerek pembeleştirin Azar azar sutu ilave edip karıştırın İyice koyulaşıp sos kovamını alıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Ateşten alıp tuz, karabiber, kaşar peyniri, 1 yumurtanın sarısı ve doğradığınız yumurtaları ilave ederek iyice karıştırın Su ile ıslatılmış bir tabağa alıp soğumaya bırakınKalan yumurtanın akını kucuk bir kasede iyice cırpın Ellerinizi unlayıp karışımdan yumurta buyukluğunde parcalar koparın ve kroket şekli verin
Once una, sonra yumurtaya ve son olarak galeta ununa bulayın Sıvıyağı tavada kızdırıp kroketleri kızartın Kağıt havlu uzerine alıp fazla yağını cektirin Dereotu ve pulbiberle susleyip sıcak olarak servis yapın