- Konu Yazar
- #1
Yumurta akı tozu nasıl yapılır?
Yumurta beyazı tozu, yumurta akının kurutulmasıyla elde edilir. Sadece albüminlerden oluşur. Suyla karıştırılmasıyla, tekrar yumurta beyazı elde edilir. Toz üretim aşamalarından biri de pastörizasyondur ve bu işlem yapıldığından, suyla karıştırıldıktan sonra pişirmeye ya da ısıl işlem uygulamaya gerek yoktur.Yumurta akı tozu nedir ne işe yarar?
Yumurta akı tozunun yağ oranı düşük olduğu için kolesterolü düşük tarifler yapılmasına katkı sağlar. Spor yapanların kas kütlesini korumak ve artırmak için sürekli proteine ihtiyacı vardır. Yumurta akı tozu da bu yüksek protein ihtiyacını kolayca karşılayabilir.Yumurta tozu nerelerde kullanılır?
Yumurta tozu nerelerde kullanılır?Bütün yumurta tozu kullanım alanları ; Hamur işleri, ekmek ürünleri, pasta-kek, pizza hamuru, hazır çorba, hamburger karışımları.
Yumurta sarısı tozu nasıl kullanılır?
Yumurta sarısı tozu nasıl kullanılır?Yumurta Sarısı Toz Kullanım Alanları; Krema yapımında ve krema karışım tozu yapımında kullanılır. Dondurma karışımlarında ve diğer toz karışımlarında kullanılır. Soslarda, pişirme ve fırınlama yapılan gıdalarda, İçerisinde yağ olan gıdalarda kullanılır.
Yumurta ve şeker nasıl köpürtülür?
Yumurta akları geniş cam bir kaseye alınır toz şeker ve tuz ile kaşıktan düşmeyecek kıvama gelinceye kadar yani en az 25 dakika kadar mikserle yüksek devirde çırpılarak kabartılır (. sürenin uzun olamasının sebebi toz şekerin bu yöntemle zor erimesi).Yumurta ve şeker neden tek yöne çırpılır?
Tek yöne doğru karıştırmanız ise karıştırma sırasında oluşan kabarcıkların bozulmasını engelleyecek ve bu sayede kekiniz daha çok kabaracaktır.Mereng tozu nedir?
Mereng tozu nedir?Yumurta tozu, kabuklu yumurtanın hijyenik otomatik kırma makinesinde kırılarak, sarısı ve akının ayrıldıktan püskürtücü kurutucularla kurutma işlemine tabi tutularak elde edilen toz üründür. Yumurta tozu belirli oranlarda su ile sulandırılarak , kullanıma hazır sıvı yumurta elde edilmektedir.