Yumoşmu Yumoş Poğaça

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Yumoşmu Yumoş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket yaşmaya
Yarım su bardağı sıvı yağ
100 gram tereyağı
1 yumurta akı içine sarısı dışına
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 ,5 tatlı kaşığı tuz
8 su bardağı un herkese tıpkı gitmeyebilir denetimli olun
3 çorba kaşığı mısır nişastası
İçine
Kaşar rendesi
Beyaz peynir
Çeyrek demet maydanoz
Üstüne sürmek için
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı üzüm pekmezi
1 tane yumurtanın sarısı

Yumoşmu Yumoş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle genişçe bir kabın içine ılık sütümüzü ,suyumuzu, mayamızı, şekerimizi alıp güzelce çırpıp bir kapak kapatıp beş dakika bekletelim.
Daha sonra yağımızı tuzumuzu yumurtanın akını ve yavaş yavaş unumuzu ekliyelim.
Nişastamızı da ekliyelim.
Önce çırpıcıyla çırpa çırpa un ekliyelim.
Daha sonra tahta kaşıkla karıştıralım ve tam 1 saat mayalanmaya bırakalım.
O esnada tereyağımızı da erimesi için dolaptan çıkaralım oda ısısında olsun diye.
Peynirlerimizi hazırlıyalım.Mayalanan hamurumuzu açacağımız tabanı sıvı yağla güzelce açalım oda ısısındaki tereyağımızı da hamurumuzun üzerine yayalım.
Hamurumuzu rulo halinde sarıp istediğimiz büyüklükte kesip elimizde açıp ortasına peynirimizi yerleştirelim.
Yuvarlak biçim verip yağlı kağıt serili tepsimize aralıklı olacak halde yerleştirelim.
Üzerine yumurta pekmez ve sıvı yağ karışımımızı çırpalım.Poğaçaların üzerine sürelim.
170 derecelik ısınmış alt üst ayarda kabarana kadar pişirelim.
Daha sonra turbo ayarda üzeri kızarana dek pişirelim. Servise hazır isteğe bağlı susam.
Yumoşmu Yumoş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst