Yulaflı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı yulaf unu ( yulafı çekerek elde edebilirsiniz.)
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) kapya biberi
5 kibrit kutusu peynir
9-10 zeytin
10 kol maydanoz / dereotu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörekotu
Yulaflı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya biberi, maydanoz, zeytin ve peynir ince ince kıyılır.
Getiren gereçlerin üzerine öteki tüm gereçler eklenir.
Karışım yoğurularak hamur haline getirilir. 5- 10 dakika kadar bekleyerek hamurun kıvamını görebilirsiniz yulaf vakitle kıvam alır.
Dondurma kaşığı ile hamuru tepsiye porsiyonlayabilirsiniz.
Akabinde 180° fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun!
2 su bardağı yulaf unu ( yulafı çekerek elde edebilirsiniz.)
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 (yarım) kapya biberi
5 kibrit kutusu peynir
9-10 zeytin
10 kol maydanoz / dereotu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörekotu
Yulaflı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kapya biberi, maydanoz, zeytin ve peynir ince ince kıyılır.
Getiren gereçlerin üzerine öteki tüm gereçler eklenir.
Karışım yoğurularak hamur haline getirilir. 5- 10 dakika kadar bekleyerek hamurun kıvamını görebilirsiniz yulaf vakitle kıvam alır.
Dondurma kaşığı ile hamuru tepsiye porsiyonlayabilirsiniz.
Akabinde 180° fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun!