Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık)

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için
1 su bardağı ekşi maya
1 su bardağı tam bugday unu
Yarım çay bardağı zeytinyağ
2 yemek kaşığı süzme yoğurt (yada labne peynir)
1 tatlı kaşığı kavrulmuş susam
1 çay kaşığı tuz
Ön malzemeler
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 yemek kaşığı tereyağ
Yarım çay bardağı ılık su

Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel ön gereç hazırlığını yapalım.
Tavaya yulaf ezmesi ve keten tohumunu koyup kavuralım.
Çıtır çıtır sesler gelince üzerine tereyağını koyalım.
Tereyağ erisin bir iki dk kadar daima karıştırarak kavuralım.
Bu biçimde yulafı kavurmak grissinin içinde çerez tadı veriyor.
Kavrulan yulaflı karışıma ılık suyu ek edip pişirelim suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Yoğurma kabına ekşi mayayı koyalım.
Un susam zeytinyağı ve tuz ilavesiyle güzelce yoğuralım.
Biraz sert olur merak etmeyin öteki materyalleri katınca yumuşayacak.
İyice yoğrulan hamura iki kaşık süzme yada labne peynirini katıp hamura yedirelim.(ben süzme yoğurt kullandım).
Tamamen hamura karıştıktan sonra pişirdiğimiz yulaf ezmesini de karıştıralım.
Hamurdan küçük kesimler koparıp uzun çubuklar.
Yapıp tepsiye uzunlamasına iki cm aralıklarla dizelim.
Sonra bıçakla ortasından dilediğimiz uzunlukta keselim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kıtır kıtır olana kadar pişirelim.
Arada fırının kapağını açarak buharın çıkışını sağlayın ki grissiniler yumuşak olmasın.
Birde karşıt yüz edin bu da daha kıtır olmasını sağlıyor.
Bu ölçülerden tam bir tepsi çıkıyor.
Soğuduktan sonra afiyetle tüketin.
Not;Ekşi maya en az iki gün evvelden beslenmiş olmalıdır.Çok eski beslenmiş maya olursa hem asidik hemde çok ekşi olur.

Yulaflı Keten Tohumlu Grissini (Ekşi Mayalı Atıştırmalık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst