SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Yulaflı Karnabahar (Çok Seveceksiniz) Tarifi İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı yulaf
Karnabahar
1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Kıyılmış maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
1 diş sarımsak
Yulaflı Karnabahar (Çok Seveceksiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karnabaharımızı bölelim ve haşlama tenceremize alalım.
Karnabaharlar içine çatal rahatlıkla girebilecek kıvama geldiğinde süzelim.
O sırada yulafımızı rondadan un haline gelene kadar geçirelim.
İçerisine yarım çay kaşığı tuz ,yarım çay kaşığı karabiberimizi ekleyelim ve karıştırılarım bir tabağa alalım .
Ardından yumurtalarımızı da ayrı bir tabağa alalım ve çırpalım.
Haşlanmış karnabaharlarımızı önce yumurta sonra yulaf sonra yine yumurtaya bulayalım.
Yağımızı döküp kızdırdığımız tavamıza alalım.
İyice kızarana kadar çevire çevire orta ateşte kızartalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu pul biberimizi ve maydanozumuzu ekleyelim hazır .
Beyaz un yerine bunu tercih edebilirsiniz emin olun çok lezzetli ve sağlıklı hemde basit şimdiden afiyet olsun.
Yulaflı Karnabahar (Çok Seveceksiniz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 yemek kaşığı yulaf
Karnabahar
1 buçuk yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Kıyılmış maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
1 diş sarımsak
Yulaflı Karnabahar (Çok Seveceksiniz) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle karnabaharımızı bölelim ve haşlama tenceremize alalım.
Karnabaharlar içine çatal rahatlıkla girebilecek kıvama geldiğinde süzelim.
O sırada yulafımızı rondadan un haline gelene kadar geçirelim.
İçerisine yarım çay kaşığı tuz ,yarım çay kaşığı karabiberimizi ekleyelim ve karıştırılarım bir tabağa alalım .
Ardından yumurtalarımızı da ayrı bir tabağa alalım ve çırpalım.
Haşlanmış karnabaharlarımızı önce yumurta sonra yulaf sonra yine yumurtaya bulayalım.
Yağımızı döküp kızdırdığımız tavamıza alalım.
İyice kızarana kadar çevire çevire orta ateşte kızartalım.
Üzerine sarımsaklı yoğurdumuzu pul biberimizi ve maydanozumuzu ekleyelim hazır .
Beyaz un yerine bunu tercih edebilirsiniz emin olun çok lezzetli ve sağlıklı hemde basit şimdiden afiyet olsun.
Yulaflı Karnabahar (Çok Seveceksiniz) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı