AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yulaf Unlu Keten Tohumlu Sağlıklı Ekmek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Yulaf Unlu Keten Tohumlu Sağlıklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı light süt ( yarım yağlı da tercih edebilirsiniz)
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yulaf unu
1,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı keten tohumu
1 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz içi
1 tatlı kaşığı yulaf ezmesi

Yulaf Unlu Keten Tohumlu Sağlıklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mayayı derin bir kaba boşaltıyoruz.
Üzerine ılık süt ve ılık suyu ekleyip karıştırıyoruz.
Tuz ve zeytinyağı,keten tohumu,yulaf ezmesini de ekleyerek karıştırdıktan sonra göz kararı yulaf ve tam buğday unundan ekliyoruz.
Ele fazla yapışmayacak biçimde yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Kalıbımızın üzerini kapatıp 40 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
Mayalanan hamurumuza istediğimiz formu verip 180 derece fırında pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Yulaf Unlu Keten Tohumlu Sağlıklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst