- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Yulaf Otu kaç günde yetişir?
Yulaf Tohumu Kaç Günde Çimlenir? Yulaf tohumlarında iyi sulamayla çimlenme yaklaşık 1 hafta içinde başlar.Yulaf türkiyede nerede yetişir?
En çok üretilen tarım ürünleri arasında yer alan çavdar ve yulaf ülkemizde daha çok yüksek kesimlerde yani Karadeniz bölgelerinde yetişmektedir.
Yulaf bitkisi nerede yetişir?
Latince adı ‘Avena sativa’ olan Yeşil yulaf, bir buğdaygiller familyasındandır. Anavatanı Asya’nın batısı, Avrupa’nın doğusu olarak biliniyor. Ülkemizde Marmara, Ege ve İç Anadolu bölgelerinde yaygın olarak yetişir. Otsu bir tahıl bitkisidir.
1 dönüm tarlaya kaç kilo yulaf ekilir?
Yulaf ekimi, buğday için kullanılan ekim makineleriyle yada serpme olarak yapılabilir. Ağır tavlı topraklarda ekimi yüzlek, kuru tarım alanlarında ekimi derin yapmak uygundur. Tohumluğun 1000 tane ağırlığı 25 g’ın altında olması istenmez. Dekara 17-18 kg tohum yeterlidir.1 dönüm yere kaç kilo yulaf ekilir?
Yulaf en çok hangi şehirde yetişir?
Ülkemizde en fazla yulaf üretimi Marmara Bölgemizde gerçekleşmektedir. Kocaeli ve Konya illerimizde yulaf üretim miktarı yüksek olup en fazla verim Yalova ilinde sağlanmaktadır.
2020 yılı itibariyle 265 bin tonluk bir üretimi olan yulafın dekara verimi 963 kg olup, Türkiye’de en fazla üretime sahip bölgesi İç Anadolu Bölgesidir. En fazla üretim yapılan iller ise Ankara ve Sivas’dır. TÜİK, 2021 Bitkisel Üretim 1.
1 dönüm araziden kaç ton yulaf çıkar?
Yagislar iyi olursa 300/350kg alinabilir.
Yulaf verimi ne kadar?
Tane verimi çok yüksek (400-800 kg/da), dane dökmeyen erkenci çeşittir. Tane üretimleri için kullanılacak tohumluk miktarı (16-18 kg/da), yeşil ot amacıyla yetiştirilmesi halinde tohumluk miktarı (18-22 kg/da) artırılmalıdır. Dekara 14-17 kg/da azot (N) ve 3-5 kg/da fosfor (P2O5) olacak şekilde gübreleme yapılmalıdır.