AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yulaf ezmesi pisirilmeden yenir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Yulaf ezmesi pişirilmeden yenir mi?​

Yulaf ezmesi pişirilmeden tüketildiği gibi pişirilerek de tüketilebilmekte olan bir besindir. Özellikle de kış mevsimlerinde portakallı yulaf ezmesi en fazla tercih edilen besinler arasında yer almaktadır. Genel olarak yulaf pişirmek için yapışmayan bir tava tercih etmeniz gerekmektedir.

Yulaf çiğ mi pişmiş mı?​

Tahıllar öncesinde belirli işlemlerden geçmezlerse insan vücudunda parçalanamazlar. Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Atlara neden yulaf verilir?
a. Bütün gıdaların içerisinde yulaf atlara verilen en iyi besindir. İnsan için et nasıl vazgeçilmez bir besin kaynağı ise atlar içinde yulaf öyledir. Yulaf gerekli bütün besin maddelerini en uygun karışımla bünyesinde saklar. İyi bir kas yapıcıdır.
Yulaf pişirilmeli mı?
İyi yağlar sınıfına giren yulaf, aynı zamanda B vitamini kompleksi bakımından incelendiğinde sinir sistemi işlevlerini destekler ve dengeleye yardımcı olur. İri taneli ve sağlam olduklarından pişirme işlemi bu noktada zordur. Bu nedenle genellikle kesilmiş, öğütülmüş ve ezilmiş halde kullanılır.

Yulaf ezmesi pişirmeden nasıl yenir?​

Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz. Ek olarak kuru üzüm, çilek, elma kurusu gibi meyvelerle tatlandırabilirsiniz.

Çiğ yulaf kilo aldırır mı?​

100 gramında yaklaşık 370 kalori bulunan yulaf ezmesi, bu kalorinin büyük bir kısmını protein ve karbonhidrat olarak sağladığı için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi bulunmaz.
Yulaf su ile haşlanır mı?
Yulafı, sütü ve suyu tencereye ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin. Hafif sulu iken altını kapatın ve kaseye alın. Üzerini dilimlenmiş muz ve fıstık ezmesi ile süsleyin, arzuya göre tarçın da eklenebilir. Afiyet olsun.
Yulaf kavrulur mu?
Tavaya zeytinyağını koyun. Yağın üzerine yulafları koyup hepsinin yağa temas etmesi için karıştırın. Ocağın altını yakıp kısık ateşte 5 dakika yulafları karıştırarak ya da tavayı sallayarak yulafları kavurun.
Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun. Üzerine suyu ve sütü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?
- Yulaf ezmesini soya sütü, yoğurt veya yağsız süt ile karıştırarak hazırlayabilir ve kahvaltılarda tüketebilirsiniz.
- Omletinizin içerisine bir miktar ekleyerek doyuruculuğunu arttırabilirsiniz.
- En başta kekler, tüm hamur işlerinize ekleyerek besin değerlerini artırabilirsiniz.
 
Geri
Üst