AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yüksük Çorbası (Mantı Çorbası)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Yüksük Çorbası (Mantı Çorbası) Tanımı İçin Malzemeler
1 orta uzunluk kase mantı (önceden yapmıştım)
1 çay bardağı haşlanmış nohut
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Zeytinyağı
1 diş limon tuzu

Yüksük Çorbası (Mantı Çorbası) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Daha evvelce yaptığımız mantıyı bir kaseye alıyoruz.
Tencereye zeytin yağını sarımsağı ve salçayı ekleyip kavuruyoruz daha sonra baharatları ek edip kaynar su ekliyoruz.
Tuz ve limon tuzunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz kaynayınca mantı ve nohutu da ekleyip 15 dk kaynatıyoruz daha sonra altını kapatıyoruz.
Yarım çay bardağı soğuk su ek ediyoruz hamurlasmaması için afiyet olsun
Yüksük Çorbası (Mantı Çorbası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst