AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Yüksel Yıldız kimdir, hayatı,biyografisi

haberci

Yeni Üye
Yüksel Yıldız hakkında bilgi,
Yüksel Yıldız biyografi,
Yüksel Yıldız kimdir,
Yüksel Yıldız hayatı
Yüksel Yıldız, 15 Ekim 1948 tarihinde Sivas ’a tabi Tokuş köyünde dünyaya geldi Ilk öğrenimini köyünde orta öğrenimini Sivas Erkek Sanat Enstitüsünde tamamladı Dedesi bağlama yapar, amcası ve babası da bağlama çalardı Dolayısıyla bağlama çalmayı kısa sürede öğrendi ve farklı alanlara yönlendirilmiş toplantılarda çalıp söylemeye başladı Mektep yıllarında düzenlenen piyes ve etkinliklerde sahne aldı
Ustaçırak ilişkisi çerçevesinde büyüklerinden çok şeyler öğrendi ve önemli arşivler edindi Mektep yılları bitince İstanbul ’a yerleşti ve burada hem çalıp söylemeye keza de kendini geliştirmeye devam etti
196870 aralarında askerlik görevini yaparken ordu evlerinde etkinliklerini sürdürdü Asker dönüşü plak yapmaya karar verdi ve kendi imkanlarıyla 45 ’lik bir plak hazırlayarak yayınlanması için Afşin plağa verir Böylece ilk plağı yayınlandı Takip eden yıllarda 6 adet 45 ’lik yaptı ve plak yapımına 1976 yılından 1983 yılına dek ara verdi Bu dönemde artist sözleri kullanarak müziği kendisine ait olan eserler ortaya çıkardı
1984 yılında yeniden albüm yapmaya başladı ve bir fazla eseri TRT repertuarına girdi Günümüze dek 5 tane solo 3 tane de grup edinmek üzere 8 albüm yaptı 90 ’lı yıllarda artık laf ve müziği kendisine ait eserler ortaya koymaya başladı Eserlerinin bir birçok çeşitli sanatçılar göre seslendirildi Şu başlıca değin yayınlanan eserlerinin dışarıya 200 ’e yakın eseri daha bulunmaktadır
TRT repertuarına giren eserlerinden bazıları:
Ezrail Serime Çöktüğü Süre, Acıma Kıl Kaşı Keman, Üç Beş Aşık, Gül Menevşe Senden Almış Kokuyu, Çıktım Yücesine Seyran Eyledim, Sultan Suyu Gibi Çağlayıp Dökülme, Aklım Fikrim Zay Eyledi Yar Benim, Melüllenme Çılgın Gönül, Sözün Bilmez Bir Takım Cahil Elinden, Gel Seninle Bir Kararda Duralım *

Yüksel Yıldız, 15 Ekim 1948 tarihinde Sivas'a bağlı Tokuş köyünde doğmuştur. İlk öğrenimini köyünde, orta öğrenimini ise Sivas Erkek Sanat Enstitüsü'nde tamamlamıştır. Müzikle tanışması ise ailesinden gelmektedir; dedesi bağlama yapar, amcası ve babası da bağlama çalardı. Bu sayede Yüksel Yıldız, genç yaşta bağlama çalmayı öğrenmiş ve farklı alanlarda çalmaya başlamıştır. Mektep yıllarında piyes ve etkinliklerde sahne almıştır.

Ustaçırak ilişkisi çerçevesinde büyüklerinden pek çok şey öğrenmiş ve önemli arşivler edinmiştir. İstanbul'a yerleşerek müzik kariyerini geliştirmiş, askerlik hizmetini yaparken ordu evlerinde de etkinliklerine devam etmiştir. Plak yapma kararı alarak kendi imkanlarıyla ilk 45'liğini hazırlamış ve yayınlaması için Afşin plağa vermiştir. Bu sürecin ardından 6 adet 45'lik ve 8 albüm yapmıştır.

Yüksel Yıldız, müzik kariyeri boyunca birçok esere imza atmış ve eserleri TRT repertuarına girmiştir. Geliştirdiği şarkılarının bazıları şunlardır: "Ezrail Serime Çöktüğü Süre", "Acıma Kıl Kaşı Keman", "Üç Beş Aşık", "Gül Menevşe Senden Almış Kokuyu", "Çıktım Yücesine Seyran Eyledim", "Sultan Suyu Gibi Çağlayıp Dökülme", "Aklım Fikrim Zay Eyledi Yar Benim", "Melüllenme Çılgın Gönül", "Sözün Bilmez Bir Takım Cahil Elinden", "Gel Seninle Bir Kararda Duralım" gibi eserleri bulunmaktadır.

Yüksel Yıldız, müzik kariyerinde 90'lı yıllardan itibaren kendi bestelerini ve sözlerini de ortaya koymaya başlamıştır. Eserlerinin birçoğu farklı sanatçılar tarafından seslendirilmiş ve geniş bir repertuar oluşturmuştur. Şu ana kadar 5 solo ve 3 grup olmak üzere toplam 8 albüm çıkarmış olan Yüksel Yıldız'ın 200'e yakın eseri bulunmaktadır.

Geri